Átadták a 2024-es Magyar Bor Nagydíjakat: itt vannak a győztesek
A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz.
A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz.
Cikksorozatunk második részében a Bikavér és a Csillag hazájába látogatunk.
Átalakulóban van az egri borvidék kínálata, komoly átrendeződés történt a vörösborok irányából a fehérborok felé.
Átadták az idei Vince Díjakat a magyarországi borszakma szereplőinek.
Összesen 93 pincészet küldött be tételeket.
A támogatás célja a hazai borászatok megsegítése és a magyar bor népszerűsítése.
A sikeres borexporthoz nem elég a jó bor.
Az új arculattal először az egri Vino fesztiválon találkozhat a közönség.
Szépen szerepeltek a magyar borok a Decanter World Wine Awards idei versenyén.
A magyar borok egyedisége lenyűgözte a litván borszakértőket.
Több tényező is komoly hatással lehet az ágazatra.
Kína a magyar bor egyik legnagyobb vásárlója.
Nyolc kategóriában hirdettek győztest.
Jön az egységes egri palack.
Közös megjelenéssel dobják piacra a kadarkát, a kékfrankost és a bikavért. Többet akarnak eladni.
Az informális találkozókon kóstolhatnak magyar borokat Litvániában az uniós miniszterek.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.