Új őrület hódít a hollandoknál: egyre többen vesznek ilyen élelmiszereket
Évek óta folyamatosan nő a biotermékek piaci részesedése Hollandiában, méghozzá minden termékkategóriában.
Évek óta folyamatosan nő a biotermékek piaci részesedése Hollandiában, méghozzá minden termékkategóriában.
Nagy szükség lenne digitálisan képzett élelmiszeripari mérnökökre itthon, akik képesek egyszerre érteni a technológiához és a digitalizációhoz.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hazai és az uniós termelők körében is a biogazdálkodás.
Idén még a tavalyinál is több gonddal találgatják magukat szemben a magyar termelők.
A német agrárminiszter célja, hogy a biogazdálkodás arányát 2030-ra 30%-ra tornásszák fel.
Úgy tűnik, hogy egyre jobban odafigyelnek a magyarok arra, hogy egészségesebb, fenntarthatóbb termékeket vegyenek le a polcokról.
Magyar biotermékek mutatkoztak be a nemzetközi piacon.
Részben a magyar termelők pótolhatják a hiányt a biotermékek piacán Európában.
Egyre népszerűbb Magyarországon az ökológiai gazdálkodás.
Felgyorsul a magyar ökológiai gazdálkodás.
Tényleg megéri biotermékeket fogyasztani?
A koronavírus se tudta megtörni a bioélelmiszerek iránti igényt Ausztriában.
Nemcsak a helyi, az idényjellegű termékeket is keresik a vásárlók.
Az USA sem vonhatja ki magát a trend alól
Sem a termelés, sem a szabályozás nem tudott lépést tartani az igényekkel.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Az Európai Unió baromfiimportja 11 százalékkal nőtt, a behozatal döntő része Brazíliából, Ukrajnából, az Egyesült Királyságból és Thaiföldről származott.
Az utóbbi hónapokban már Burgenlandban is felbukkant a myxomatózis, amely az üregi, házi és immár a mezei nyulakat is súlyosan érinti.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.