Itt a németek nagy terve: elképesztő, mi történhet az agráriummal 2030-ra

Itt a németek nagy terve: elképesztő, mi történhet az agráriummal 2030-ra

agrarszektor.hu
Cem Özdemir német szövetségi mezőgazdasági miniszter Kirchberg/Jagstban (Baden-Württemberg) a a szövetségi élelmezésügyi és mezőgazdasági minisztérium (BMEL) fenntarthatósági konferenciáján fiatalok jelentősebb részvételének fontosságát emelte ki, miszerint a fiatalok a kulcsa annak, hogy a mezőgazdasági és élelmezési rendszereket válságállóvá és jövőállóvá tegyük.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Bárki, aki ma vagy a következő években a szüleitől egy gazdaságot vesz át, egyre jobban ki lesz téve  klímaválság következményeinek - minden egyes nappal, amelyet tétlenül hagyunk elmúlni. Logikus, hogy a fiatalabb generációnak beleszólása legyen, felelősséget vállaljon és segítsen a dolgok alakításában. A politika feladata, hogy a jelen mellett mindig szem előtt tartsa a jövő generációit is

- mondta anémet szövetségi mezőgazdasági miniszter .

EZ IS ÉRDEKELHET

A mezőgazdasági és élelmiszeripar szerkezetátalakításáról szóló nyitóbeszédében Özdemir hangsúlyozta, hogy a fenntarthatóságnak méltányos egyensúlyt kell teremtenie a jelen és a jövő között. Minél korábban és minél megbízhatóbban indulnak el, annál hamarabb érik el ezt a célt, ami egyúttal válságállóbbá és erősebbé teszi őket. Termékeny talaj, beporzó rovarok, elegendő víz - ezek az előfeltételei annak, hogy ne kelljen éhezni.

A fenntarthatósági konferencián a hagyományos és biogazdaságok gazdái az élelmiszeriparral, a tudománnyal és a politikával vitatják meg, hogyan lehet jobban összehangolni az élet alapjainak, például a talajnak, a víznek, a levegőnek, az éghajlatnak és a biológiai sokféleségnek a védelmét és felhasználását. A konferencia különösen a fiatalabb generációra, valamint a fenntartható mezőgazdaság és táplálkozás megvalósítására vonatkozó elképzeléseikre és megközelítéseikre összpontosít. A „Fenntarthatóság most!” címmel a Jövő Bizottság két tagja fogja ismertette a fiatalok elvárásait: Theresa Schmidt, a Német Vidéki Ifjúság Szövetségének szövetségi elnöke és Moritz Tapp, a Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland e. V. (BUND) szövetségi ifjúsági igazgatója.

EZ IS ÉRDEKELHET

Öt szakértői fórumon a táplálkozás, az állattenyésztés és a biogazdálkodás, az éghajlatvédelem és a vidéki területek témakörében, valamint vitakörökben egyeztették a résztvevők tapasztalataikat és megoldási megközelítéseiket. Özdemir szövetségi miniszter mellett Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke és Winfried Kretschmann, Baden-Württemberg tartomány miniszterelnöke is felszólalt. A fenntarthatósági konferencia a kiindulópontja annak az átfogó konzultációs folyamatnak, amely a fenntartható mezőgazdasági és élelmezési rendszerekről szóló átalakulási jelentésről szól, és amelyet a BMEL a Szövetségi Környezetvédelmi Minisztériummal (BMUV) együtt 2023 folyamán készít el. Özdemir a válságból kivezető utakat a több biogazdálkodásban, a nagyobb állatjólétben és a megfelelőbb táplálkozásban látja:

Célunk, hogy a biogazdálkodás arányát 2030-ra 30%-ra tornásszuk fel. Ez a megközelítés a teljes értékláncban - a földeken és a termelésben, a boltok polcain, a házon kívüli étkeztetésben és természetesen a pénztárnál - a biotermékekről szól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?