Itt a növény, ami több száz családnak ad megélhetést Magyarországon
A dohány a szezon idején rengeteg munkalehetőséget biztosít a helyieknek, hiszen egyszerre több tucat ember dolgozik a földeken, nap mint nap.
A dohány a szezon idején rengeteg munkalehetőséget biztosít a helyieknek, hiszen egyszerre több tucat ember dolgozik a földeken, nap mint nap.
Az évek óta tartó területcsökkenés most stabilizálódni látszik 2800 hektár körül.
A betakarítási szezon a kiemelkedően meleg tavaszi és koranyári időjárás miatt a megszokotthoz képest két héttel korábban kezdődött.
Megjelent a dohány csekély összegű támogatás igényléséről szóló kincstári közlemény.
Az elmúlt évek átlagát tekintve csaknem 700 termelő mintegy 2800 hektáron termelt dohányt évente.
A kedvező időjárási viszonyok miatt már megkezdődött a dohánytörés Magyarországon.
Évekre börtönbe kerülhetsz, ha ilyen növény terem a kertedben: azonnal írtsd ki, ha jót akarsz magadnak
Nyár közepétől, a dohánybetakarítás megindulásával ismét fokozottan ellenőrzi a termelőket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Continental Dohányipari Zrt. sátoraljaújhelyi gyára.
Befejeződött a dohánypalánta-nevelési és ültetési időszak.
Veszélyben a magyar dohányágazat.
Kenyeres Sándorral folytatott podcast beszélgetést Győrffy Balázs.
Az előző vezető több mint 21 évig állt a testület élén.
A KAP átmeneti éveiben is fontos a támogatások megtartása.
A legoptimistább becslések szerint átlagos lesz az idei dohánytermés.
Itt vannak a szerkezetátalakítási program feltételei.
Elmentünk megnézni, hogy ültetik a dohányt az eső áztatta homokon

A hazai fakitermelő ágazat jelenleg olyan összetett kihívásokkal szembesül, amelyek számos pontot egyszerre érintenek.
December 2-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A termesztésben ma már nem az időjárás a legnagyobb bizonytalansági tényező, hanem az árak hektikus változása.
A világ mezőgazdasága évente mintegy 11 milliárd tonna élelmiszert állít elő, és közel 1,2 milliárd embernek ad munkát.
A Kárpát-medence klímája a világátlagnál kétszer gyorsabban változik, és ez már az élelmiszerárakon és a fogyasztók mindennapjain is érződik.
Veszélybe került a világ egyik legfontosabb növényi fehérjeforrása. Most összefogtak a megmentéséért.