Brutális lódarázsfészket találtak a szomszédban: figyelmeztetnek mindenkit
Szlovéniában először fedeztek fel invazív keleti lódarázsfészkeket, ami súlyos következményekkel járhat.
Szlovéniában először fedeztek fel invazív keleti lódarázsfészkeket, ami súlyos következményekkel járhat.
A rizs a világ egyik legfontosabb alapélelmiszere, sok érdekesség van vele kapcsolatban, kezdve a termesztésétől, a feldolgozási lehetőségekig.
Az állategészségügy nem csupán a gazdasági állatok jólétének, egészségének biztosítását jelenti, hanem a teljes élelmiszerlánc megbízhatóságának alapfeltétele.
Az ózonkoncentráció hazánkban is jelentősen meghaladta az uniós egészségügyi határértéket, ami komoly egészségügyi kockázatokat jelent.
Az esetek összefüggésben állhatnak a Chavegrand sajtüzem pasztőrözött tejből készült sajtjainak fogyasztásával, amelyeket visszahívtak.
A WHO szerint 50 százalékkal kellene emelni a cukros üdítők, az alkoholos italok és a dohánytermékek árát.
Megváltozik az állatorvosi szakma képzési minimumkövetelményeiről szóló uniós irányelv.
Kegyetlen nyár várhat ránk, fel kell készülni az extrém időjárásra Magyarországon is.
A döntés heves vitát váltott ki az osztrák belpolitikában és agrárszakmai körökben is.
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
Több, mint 300 kockázatos termék miatt kellett Magyarországon intézkedni 2024-ben a RASFF alapján.
A nevadai egészségügyi hatóságok megerősítették az állam első emberi madárinfluenzás esetét egy tejipari dolgozónál.
Az állatról emberre átterjedő járványok előrejelzése érdekében vizsgálják az UHT tejeket pécsi virológusok.
Több száz millió dolláros támogatást a nagy gyógyszergyártó a madárinfluenza elleni vakcina kifejlesztésére.
Új kutatások rávilágítottak arra, hogy bizony egészségügyi kockázatokkal járhat a húsfeldolgozó üzemekben dolgozni.
A Munkavédelmi törvény módosításával több szempontból is egyszerűsödik a munkáltatók helyzete
Több száz millió dollárral támogatta meg az USA kormánya a madárinfluenza elleni védekezést.
Az EU átfogó megközelítést kíván kialakítani a gazdák mentális egészségének biztosítására.
A magyar felnőttek 32,8 százaléka fogyaszt naponta zöldséget, ami 35 ország rangsorában az utolsó helyre elegendő.
Minden adott ahhoz, hogy az itthon termelt, értékes bioélelmiszerek bekerüljenek a közétkeztetésbe.

A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
Magyarországon is megjelent a digitalizáció új szintje: a mesterséges intelligencia nem csak lát, hanem ért is.
Az ecet az egyik legrégebben ismert és leggyakrabban használt élelmiszer-adalékanyag, egy egész iparág épül rá.
A statisztikák szerint egyetlen ország felel az európai tésztatermelés kétharmadáért.