Figyelmeztet a fogyasztóvédelem: ha ilyesmit vettünk, semmiképp ne együk meg!
NKFH: a Decathlon Magyarország több fehérjeszeletet hívott vissza
NKFH: a Decathlon Magyarország több fehérjeszeletet hívott vissza
Először szervezett üzletember találkozót Dohában az Agrármarketing Centrum élelmiszer exportfejlesztési üzletága.
Míg korábban inkább csak a formában volt különbség, ma már sok más alapanyagból is készülhetnek.
A gluténmentes kenyér és péksütemény verseny díjátadó ünnepségét október 16-án, a Kenyér Világnapján tartották.
Rengeteg szabályt kell betartani, ha ételérzékenységgel küzdő vendéget várunk otthonunkba.
Óriási lehetőségek vannak a gluténmentes élelmiszerekben, csak komoly fejlesztést igényelnek.
A növényi magok felhasználása egyre változatosabb az élelmiszeriparban, és egyre több robban be már itthon is.
Az élelmiszeriparban is kulcsfontosságú az innováció. A gluténmentes termékek versenye jó lehetőség a gyártóknak.
Már kapható a szibériai rozs és a kövön őrölt hajdinaliszt a hazai pékségekben, de az ősgabonákból készült termékek is egyre népszerűbbek.
Az elmúlt években a kenyérfélék egyfajta ősellenséggé lettek kikiáltva, magas szénhidrát- és gluténtartalmuk miatt, de valóban megérdemelt ez az
Így látja a termelő aratáskor
Csak a középszerű búzára van igény
Egy nagygazdaság rendhagyó stratégiája
Fél év alatt mégis 24 országba jutott el termékeivel.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Az elmúlt év megmutatta, hogy a fagyok, a szárazság és a kártevők egyaránt képesek megtépázni a gazdák munkáját.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.