Kapkodnak ezekért az élelmiszerekért a magyarok: sokan csapnak le rájuk

Kapkodnak ezekért az élelmiszerekért a magyarok: sokan csapnak le rájuk

MTI
Az innováció szerepe az élelmiszeriparban is egyre jelentősebb, ösztönzése a következő időszak fontos feladata lesz, a magyarországi gyártók összesen csaknem 300 milliárd forint fejlesztési támogatásra pályázhatnak - mondta a II. gluténmentes kenyér és péksütemény verseny szerdai eredményhirdetésén Budapesten az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Felkai Beáta Olga szerint a gluténmentes termékek gyors fejlődése is bizonyítja a minőségi szempontok jelentőségét. A belföldi gyártók ma már nem csak az egészségi szempontoknak felelnek meg, kínálatuk minden más szempontból is versenyképes. Hozzátette ugyanakkor, hogy a kenyér az utóbbi években vesztett a megbecsüléséből, ez a második legnagyobb mennyiségben elpazarolt élelmiszer Magyarországon. A helyettes államtitkár szerint ezért is fontos minden olyan esemény és kezdeményezés, amely felhívja a figyelmet a kenyér jelentőségére.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) főtitkára úgy látja, hogy a gyors fejlődésnek köszönhetően a magyar gluténmentes termékek ma már nem csupán fölveszik a versenyt a külföldi termékekkel, de többnyire jobbak is azoknál. Magyarország a minőségi versenyben tehát jól áll, a gluténmentes táplálék fejlődő, piacképes áru lehet a jövőben is - hangsúlyozta Cseh Tibor András.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke kiemelte, hogy Magyarországon csaknem 100 ezren gluténérzékenyek, számukra a kenyérfogyasztás teljesen más étkezési szokásokat jelent, mint a többségnek. A gluténmentes termékek versenye jó lehetőség a gyártóknak a bemutatkozásra, támogatásukat az agrárkamara szintén fontosnak tartja - mondta Győrffy Balázs.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az idei gluténmentes kenyér és péksütemény verseny friss kenyér kategóriában a Greenpass Kft. - Free Gluténmentes Pékség, töltetlen péksütemény kategóriában a Lavina Kft., töltött péksütemény kategóriában a Becker és M Kft. terméke nyert. A Magosz innovációs különdíját a Grennpass Kft. Free Gluténmentes Pékség kovászos kenyere kapta. 

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?