Kapkodnak ezekért az élelmiszerekért a magyarok: sokan csapnak le rájuk
Az élelmiszeriparban is kulcsfontosságú az innováció. A gluténmentes termékek versenye jó lehetőség a gyártóknak.
Az élelmiszeriparban is kulcsfontosságú az innováció. A gluténmentes termékek versenye jó lehetőség a gyártóknak.
A KSH friss jelentése szerint áprilisban 24,0 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.
Júniustól indul a kötelező akciózás a boltokban a szankciós élelmiszerár-infláció letörése érdekében.
Több tényező is közrejátszik a friss pékáruk, például a kenyér, a zsömle árának alakulásában, de az biztos, hogy az energiaáraknak komoly hatása van.
A decemberben 24,5 százalékkal, 2022-ben átlagosan 14,5 százalékkal nőttek az árak a KSH adatai szerint.
A kenyerek mellett az édes és sós péksütemények ára is elképesztően megemelkedett idén.
Radikális, két számjegyű áremelésre lenne szükség a hazai pékségékben, és úgy tűnik ez be is következik.
Júliusban 13,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak.
Ez nagyon fog fájni a magyar vásárlóknak.
Jöhet a 800 forintos kenyér?
A kenyér és a tészta 30 százalékos drágulása várható.
A szakember szerint nem kizárt, hogy még emelkedni fognak az árak.
Milliárdos sütőipari beruházás készült el Debrecenben.
2022. is áremelkedéssel indulhat.
40 százalékkal növelte igali sütőipari üzeme kapacitását a Pek-Snack Kft.
Meddig tarthat még az áremelkedés?
Több száz millió forintból hoz létre új sütőüzemet a Hajdúsági Sütödék Zrt.
Rengeteg a kérdés, de vajon mi az igazság?
A pékáruk iránti kereslet és az impulzusvásárlások estek vissza a legjobban.
Rémhír vagy valóság, amit Raskó György mond?
Idén először rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrofood Konferenciát, május 22-én Kecskeméten.
Kiváló minőséget, egyedi ízeket tud felmutatni a szomszédok termelése, de a fő bevételt a hozzá kapcsolódó szolgáltatások jelentik.
Érdemes a kiskertbe zöldségkülönlegességeket is termeszteni, szinte mind már április közepe és május közepe között vethetők.
Úgy fest, hogy a hazai gyümölcsösök megúszták tavaszi fagyokat, de még érhetik kellemetlen meglepetések a termelőket.
Virágoznak a gyümölcsfák és talán idén már nem is lesz károsító fagy, de vajon mi kell a jó terméshez?
A Lindsay Zimmatickal csak a változás állandó!
Az erre hivatott készítmények kijuttatását rugalmasan igazíthatjuk a gyomflórához a napraforgó különböző fenológiai stádiumában. A megoldásokért kattintson!