Vizsgálják a rovaralapú élelmiszereket: hamarosan kiderül az igazság?
Elindult a CONTEMFood projekt az Állatorvostudományi Egyetemen, nem akármit vizsgálnak.
Elindult a CONTEMFood projekt az Állatorvostudományi Egyetemen, nem akármit vizsgálnak.
Folyamatosan nő a növényi alapú termékek népszerűsége, a növényi alternatívákkal számos élelmiszer könnyedén kiváltható.
A hagyományos húsipar fenntarthatóságát kell támogatni a mesterséges húsokkal szemben.
Egyre több a magát hal- és tengeri ételnek feltüntető, de valójában az alapanyagokat vagy magát a terméket helyettesítő termék a piacon.
Az előrejelzések szerint 2050-re 60-70 százalékkal több húsra lenne szüksége az emberiségnek.
Állásfoglalás-tervezetet készített a Copa-Cogeca a növényi alapú helyettesítő termékekről.
Újféle növényi alapú húshelyettesítő készítményeket dobott piacra a Pápai Hús Kft.
Mára a vegán életmód körül többmilliárdos iparág alakult ki az agráriumban, de mit tudnak ezek a termékek?
Egy friss felmérés szerint egyre népszerűbbek a növényi alapú termékek a magyarok körében.
Jól látszik, hogy egyértelműen húsfogyasztó nemzetnek mondhatják magukat a magyarok.
Az elmúlt néhány évben a nemzetközi és a hazai piacon egyaránt egyre nagyobb mennyiségben és választékban jelentek meg különböző növényi alapú élelmiszerek és készételek.
Ez az az öt álhír, amit nem szabad elhinni az úgynevezett mesterséges élelmiszerekről.
A fiatalok és a felsőfokú végzettségűek körében a legnépszerűbb a húsmentes életmód.
Élőben elemezzük a helyzetet!
Jelentős kereslettel számolhatnak idén is a magyar juhtartók.
Nemzetközi sikerre számít a húshelyettesítő termékek piacán a magyar cég.
Ingyenes kiadványokkal az állattenyésztés-ellenes tévhitek ellen.
Mi legyen vacsorára: borsó steak, vagy bab burger?
Egy felmérés szerint a húsevők sem utasítják el a vegán burgereket.
A húsmentes termékek is használhatják a hústermékekre utaló elnevezéseket.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.