Húshelyettesítő termékekkel robbantana nagyot egy magyar cég az amerikai piacon

Húshelyettesítő termékekkel robbantana nagyot egy magyar cég az amerikai piacon

MTI
Nemzetközi sikerre számít a húshelyettesítő termékek piacán a Plancraft Innovációs Kft., úgy vélik, az Egyesült Államokban már az idén eljöhet az áttörés - közölte a budapesti székhelyű cég az MTI-vel. Hetényi Csaba, a vállalat társalapítója eddigi fejlesztéseik visszaigazolásaként értékelte, hogy nemrég elnyerték a legjobb húshelyettesítőnek járó díjat a New York-i Plant Based World Expón, a növényi alapú élelmiszerek legjelentősebb nemzetközi szakkiállításán.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tájékoztatás szerint a 2018 októberében bejegyzett cég még nem termelt jelentős bevételt, de már alapítása után egy évvel 150 millió forintos tőkebefektetéshez jutott az X-Ventures Gamma Kockázati Tőkealaptól. Úgy látják 2022 lehet az első év, amikor jelentős bevétellel is számolhatnak. A Plancraft arra számít, hogy forgalma az amerikai piacon meghaladhatja a 3 millió dollárt (csaknem 1 milliárd forintot) az év végéig. A cég elsősorban az amerikai piacra összpontosít, mivel az ottani háztartások többsége ma már rendszeresen vásárol húshelyettesítő élelmiszereket. Bár a terveket a világjárvány kissé átírta, az Egyesült Államokban az év végéig 1200 üzletbe és 500 idegenforgalmi-vendéglátóipari partnerhez juthatnak el a Plancraft-termékek, idővel az európai piacokon is szeretnének megerősödni.

EZ IS ÉRDEKELHET

Készítményeik iránt Indiában és Izraelben szintén érdeklődnek, Magyarországon pedig már kapható az általuk készített növényi alapú pepperoni szalámi. A közeljövőben húsmentes hot dog, grillkolbász és párizsi is forgalomba kerülhet - tették hozzá. Hetényi Csaba a közlemény szerint a népességrobbanással indokolta, hogy növényi fehérjeforrásokat felhasználva belekezdtek a szója-, glutén- és adalékanyag-mentes készítmények gyártásába. Kiemelte, hogy a következő évtizedekben a Föld lakossága eléri a 10 milliárd főt, ám ennyi ember húsfogyasztását nem lehet a mostani élelmiszeripari megoldásokkal biztosítani.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13