Elszabadultak az árak a boltokban: meddig bírják még a magyar vásárlók?

Elszabadultak az árak a boltokban: meddig bírják még a magyar vásárlók?

agrarszektor.hu
Elképesztő ütemben emelkednek az árak, ez pedig különösen igaz az élelmiszerárakra. Néhány alapélelmiszer árát még fogja egyelőre az árstop, a többi viszont szinte kivétel nélkül csak nő és nő. Raskó György agrárközgazdász szerint a magyar emberek közel 10-12 százaléka azonban nem tudja kigazdálkodni a mostani élelmiszerár-emelkedést.

JÖN AZ AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mint ahogyan a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában fogalmazott, nem lesz gabonahiány, sőt az idén az időjárás miatt elfogadható gabonatermésre lehet számítani búzából és árpából. Kifejtette, az alapélelmezésben nem mindegy, ki milyen háztartással bír, kinél a nélkülözés jelentős, a szegénységi küszöbön és az alatt él, azoknál komoly problémát okoz majd a mostani áremelkedés. Ugyanakkor az egészséges táplálkozás miatt célszerű lenne olyan támogatás bevezetése, ami céltudatosan támogatná azokat, akiknél az alapvető beszerzés komoly gondot okoz - írja a Népszava.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szakember úgy gondolja, hogy az emberek mintegy 10-12%-a nem tudja finanszírozni a jelenlegi drasztikus áremelkedéseket. Azt persze nem lehet még csak tippelni, jósolni sem, hogy milyen árak lesznek még és meddig tarthat a drágulás. Ami viszont biztos: a kristálycukor és a búzafinomliszt, finomított napraforgó-étolaj, házi sertéscomb, csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar és csirkeszárnyvég ára továbbra is hatósági áras marad. A miniszterelnök korábbi bejelentésének értelmében az intézkedés július 1-ig érvényes. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 21. 16:03