Már nem kell sokat várni: ilyen robotok lephetik el hamarosan a magyar otthonokat

agrarszektor.hu
Magyar fejlesztésű beltéri komposztálót tekinthetnek meg a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó látogatói. Áder János úgy véli, hogy a Compocity ökorobot hozzájárulhat a körforgásos gazdaság kialakításához abban az esetben, ha széles körben elterjed. Hangsúlyozta, hogy a fenntarthatósági kihívásoknál mindig a legfontosabb kérdések egyike, hogy mit lehet tenni a mindennapokban, egyéni szinten milyen lehetőségek nyílnak meg akár az élelmiszerpazarlás, akár a klímaváltozás elleni cselekvésre.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Compocity megteremti a lehetőségét annak, hogy mindenki visszaadjon valamit a természetnek - tette hozzá Pancsa Emese. A fejlesztő egyszerű megoldást keresett beltéri komposztálásra és befektetők segítségével el is tudta készíteni az első berendezéseket - írja az Infostart. A levegő nélküli, szagtalan eljárás a műtrágyáéhoz hasonló beltartalmi értékű komposztot készít és több alapanyagot tud feldolgozni, mint a közismert kerti komposztálás. Kerülhet bele például szilárd tejtermék, hús, déligyümölcs is. Pancsa Emese úgy tapasztalta, hogy a lehetséges felhasználók nyitottak lennének az újdonságra. Hamarosan elkezdődhet a sorozatgyártás, így idővel a háztartásokban is megjelenhet a Compocity. 

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?