Már nem kell sokat várni: ilyen robotok lephetik el hamarosan a magyar otthonokat

Már nem kell sokat várni: ilyen robotok lephetik el hamarosan a magyar otthonokat

agrarszektor.hu
Magyar fejlesztésű beltéri komposztálót tekinthetnek meg a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó látogatói. Áder János úgy véli, hogy a Compocity ökorobot hozzájárulhat a körforgásos gazdaság kialakításához abban az esetben, ha széles körben elterjed. Hangsúlyozta, hogy a fenntarthatósági kihívásoknál mindig a legfontosabb kérdések egyike, hogy mit lehet tenni a mindennapokban, egyéni szinten milyen lehetőségek nyílnak meg akár az élelmiszerpazarlás, akár a klímaváltozás elleni cselekvésre.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Compocity megteremti a lehetőségét annak, hogy mindenki visszaadjon valamit a természetnek - tette hozzá Pancsa Emese. A fejlesztő egyszerű megoldást keresett beltéri komposztálásra és befektetők segítségével el is tudta készíteni az első berendezéseket - írja az Infostart. A levegő nélküli, szagtalan eljárás a műtrágyáéhoz hasonló beltartalmi értékű komposztot készít és több alapanyagot tud feldolgozni, mint a közismert kerti komposztálás. Kerülhet bele például szilárd tejtermék, hús, déligyümölcs is. Pancsa Emese úgy tapasztalta, hogy a lehetséges felhasználók nyitottak lennének az újdonságra. Hamarosan elkezdődhet a sorozatgyártás, így idővel a háztartásokban is megjelenhet a Compocity. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?