Jöhet a változás? Ilyen zöldségekkel lehetnek tele a polcok a jövőben
A Saveggy cég által kifejlesztett repce-és zabolaj alapú bevonat ehető, tartós védelmet kínál, és megfelel az EU 2030-tól bevezetendő PPWR előírásainak.
A Saveggy cég által kifejlesztett repce-és zabolaj alapú bevonat ehető, tartós védelmet kínál, és megfelel az EU 2030-tól bevezetendő PPWR előírásainak.
A németországi Food Freshly vállalat az idei Fruit Attraction kiállításon mutatta be iskolai étkeztetésben alkalmazott módszerét.
Az értéknövelő újrahasznosítás a cégek nyereségét is növelhetné, de egyelőre kevesen foglalkoznak vele.
A terület eddig jobbára kiaknázatlan maradt, aminek egyik oka az összefogás hiánya.
Komoly döntések előtt állunk: 8,5 milliárd ember ellátása és a bolygó jövője a tét.
Spanyol kutatók intelligens címkéje forradalmasíthatja az élelmiszerek nyomon követését.
A magyar háztartásokban évente fejenként átlagosan 62 kg élelmiszer végzi a szemetesben, amelynek jelentős része megelőzhető lenne.
A heti nagybevásárlás a múlté lesz, otthon élelmiszernyomtatókkal hasznosítjuk a maradékot - állítják élelmiszer-futurológusok.
Játékosság, kreativitás és pozitív hozzáállás a kulcs a Munch és a Maradék nélkül csapata szerint.
Magyar alapanyagból nem volt hiány az idén, bőséges hazai húsvéti sonka kínálat várja a vásárlókat.
A szegedi Ételt az Életért Misszió keretében nem csak élelmiszert adományoznak, hanem a kidobástól is megmentik az ételt.
Négy országban van jelen és további terjeszkedést tervez az élelmiszermentéssel foglalkozó Munch.
Számos módon újrahasznosítható az élelmiszer-hulladék, világszerte küzdenek a cégek a veszteségek értékké alakításáért.
Az elmúlt 10 évben megduplázódott a magyar nyelvű képzésben hallgatók létszáma az Állatorvostudományi Egyetemen.
A volt köztársasági elnök szerint az új technológiák és a fenntartható gazdálkodási módszerek kulcsfontosságúak a szektor jövője szempontjából.
A Nébih Maradék nélkül programja is csatlakozik az idei Európai Hulladékcsökkentési Héthez.
Az emberi hajszálnál ezerszer kisebb nanorészecskék új dimenziót nyitnak az agráriumban.
Némi odafigyeléssel megelőzhető, hogy akár alapanyagok, akár készételek feleslegesen a kukába kerüljenek.
November 6-ig lehet pályázni az Európai Hulladékcsökkentési Hétre, a fő téma az élelmiszerpazarlás.
Megdöbbentő mértékű pazarlásról tanúskodnak egy menzán végzett felmérés eredményei.

Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.
Magyarországon is megjelent a digitalizáció új szintje: a mesterséges intelligencia nem csak lát, hanem ért is.