Vallott a magyar borász: lerántotta a leplet az idei szőlőről
Az idei körülmények az illatosabb fajtáknak kedveztek, tiszta ízű, jó zamatú borok születhetnek idén.
Az idei körülmények az illatosabb fajtáknak kedveztek, tiszta ízű, jó zamatú borok születhetnek idén.
Korán kezdődött a szüret a szekszárdi borvidéken, ahol a klímaváltozás miatt már augusztus közepén megkezdték a korai szőlőfajták betakarítását.
Egyre több kérdést vet fel a borászat jövedelmezősége, a kisebb szereplőknek viszont létezhet mentsvár.
A legjellemzőbb betegségeknek ellenálló szőlőültetvényt hoztak létre a Balaton-felvidéken.
A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló fajtákat hoztak létre hazánkban.
Az Agárdi Pálinkafőzde öt új termékkel bővíti kínálatát, amelyek október 1-től elérhetők.
Nehezebb lesz eladni idén a szőlőt?
Ilyen a szüret a járvány idején.
Két magyar pezsgő is nyert egy nemzetközi megmérettetésen.
Több tényező is komoly hatással lehet az ágazatra.
Te kóstoltad már valamelyiket?
A leszüretelt szőlő minőségére, egészségére nem lehet panasz.
Egyetlen hibát vagy hiányosságot sem találtak a borokban a Nébih szakemberei.
Már lehet szedni az Irsai Olivért.
Egy "kakukktojás" a külügyi tárca harmincas listáján.
Kadarka, kéknyelű és furmint is van a kiválasztottak között.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Az Európai Unió baromfiimportja 11 százalékkal nőtt, a behozatal döntő része Brazíliából, Ukrajnából, az Egyesült Királyságból és Thaiföldről származott.
Az utóbbi hónapokban már Burgenlandban is felbukkant a myxomatózis, amely az üregi, házi és immár a mezei nyulakat is súlyosan érinti.
Egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gazdaságban igazolta a vírus jelenlétét a Nébih.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.