Elhagyják az országot ezek a magyar élelmiszerek: itthon alig kellenek?
Minden adott ahhoz, hogy az itthon termelt, értékes bioélelmiszerek bekerüljenek a közétkeztetésbe.
Minden adott ahhoz, hogy az itthon termelt, értékes bioélelmiszerek bekerüljenek a közétkeztetésbe.
Megjelent a júliusban a társadalmi egyeztetésre bocsátott BM rendelet, amely a közétkeztetés előírásait és a transz-zsírsavakra vonatkozó szabályokat módosítja.
A HoReCa-szektor és a közétkeztetés beszállítóin is segítenének.
Húsfeldolgozó kisüzemet avattak Hajdúnánáson.
Mindenkinek hasznára válik, ha helyi termelők termékeit választja.
10 év alatt csaknem megfeleződött a termőterület, de még nyitott egy piaci rés.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.