Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?
Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!
Burgonyatermelésben az atlanti országok - Franciaország, Németország, Hollandia - klimatikus előnyei vitathatatlanok, ősszel szinte lehetetlen a nyugatról érkező árudömpinggel versenybe szállni.
A burgonya fajtaválaszték ugyan lehetővé tenné, hogy nyáron is dolgozzanak a betakarítógépek, csakhogy ilyenkor az iskolák konyhái már nem üzemelnek, így a közétkeztetés fontos piacától elesnek a hazai termelők. Sommázva: a korai burgonya termesztése tűnik az egyetlen járható útnak, de erre nem léphet rá mindenki. A hektáronként 35-50 tonna termésre képes, öntözött területekkel rendelkező gazdaságok azonban megkapaszkodhatnak a piacon. Különösen, ha a Burgonyaszövetség által javasolt 5 százalékos áfa kiszorítja a forgalmai adóval ügyeskedő piaci szereplőket.