Csúcsétteremből a menzára: 150 éves a legendás magyar étel
A palócleves nem a népcsoporthoz kapcsolódik, Gundel János alkotta meg Mikszáth Kálmán tiszteletére.
A palócleves nem a népcsoporthoz kapcsolódik, Gundel János alkotta meg Mikszáth Kálmán tiszteletére.
Minden adott ahhoz, hogy az itthon termelt, értékes bioélelmiszerek bekerüljenek a közétkeztetésbe.
Megjelent a júliusban a társadalmi egyeztetésre bocsátott BM rendelet, amely a közétkeztetés előírásait és a transz-zsírsavakra vonatkozó szabályokat módosítja.
A HoReCa-szektor és a közétkeztetés beszállítóin is segítenének.
Húsfeldolgozó kisüzemet avattak Hajdúnánáson.
Mindenkinek hasznára válik, ha helyi termelők termékeit választja.
10 év alatt csaknem megfeleződött a termőterület, de még nyitott egy piaci rés.

Több gazda keresi az alternatív tápanyag-utánpótlást szolgáló készítményeket – mutatjuk, mit kell tudni róluk.
A kiskerti gyümölcstermesztés sikerének egyik alapja az adott fajokon belül a megfelelő fajták kiválasztása.
Kedvező együttállás született, rég áhított fejlesztések valósulhatnak meg itthon.
Jócskán elmaradt Európai Unió agrár-élelmiszeripari kereskedelmi többlete az idei év első hét hónapjában az előző év azonos időszakához képest.
Figyelmeztetnek a szakértők: nem mindegy, mit mivel keverünk a reggeli turmixban.