Új összetevő jelent meg rengeteg élelmiszerben: sok magyar csak ezeket veszi
Egyre több termékben találhatók a cukor helyett más alternatív édesítőszerek, melyek fő előnye, hogy az ezekkel készült élelmiszerek kalóriatartalma alacsonyabb.
Egyre több termékben találhatók a cukor helyett más alternatív édesítőszerek, melyek fő előnye, hogy az ezekkel készült élelmiszerek kalóriatartalma alacsonyabb.
Tartósan magas maradhat a cukor ára Magyarországon, ám az ágazatnak épp erre van szüksége.
Kétharmadával drágább a kristálycukor a magyar boltokban, mint nyáron, az árstop kivezetése előtt.
Több cukrot, lisztet, olajat, tejet, csirkemellet és tojást vehetünk mostantól a SPAR-üzletekben.
Az biztos, hogy a vevők nagyot néznének, ha szembesülni kellene a valós árakkal.
Kiderült, melyik hatósági áras élelmiszer kivezetését bánnák a leginkább a magyarok.
A Spar minden üzletében mennyiségi korlátozást vezetett be Magyarországon sokak kedvenc termékére.
Több boltban hetek óta hiánycikknek számít az egyébként hatósági áras kristálycukor.
Sok magyart rosszul érint a folyamatos áremelkedés.
Az élelmiszerárstop meghosszabbításával tovább tartanak az ellenőrzések.
Milliós nagyságrendű bírságot is kiszabott már a fogyasztóvédelem.
Ennek ellenére nincsen importdömping a magyar boltokban.
Jelentős áremelkedéseket hozott az elmúlt két év.
Így látja az agrártárca.
Kedden indul az árstop.
Reagált az agrárminiszter az új intézkedésekre.
Fontos kérdésekre kaptunk választ.
De vannak még nyitott kérdések.
Élelmiszerárstopot jelentett be a miniszterelnök.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.