Megjelent az Agro Napló februári száma: ez sokaknak hasznos lehet
Már elérhető az Agro Napló legújabb, februári lapszáma, rengeteg fontos tudnivalóval.
Már elérhető az Agro Napló legújabb, februári lapszáma, rengeteg fontos tudnivalóval.
A Kátai családban három generáció dolgozik össze a növénytermesztésben: a nagyapa, Tibor, a fia, Zsolt, valamint a lány unokája, Lora.
Nagyon sok évvel ezelőtt mi voltunk Európa éléskamrája. Eltelt néhány tíz–száz év, és mi lett ebből? – óriási mennyiségű élelmiszert importálunk.
Egyes kutatások szerint évente világviszonylatban mintegy 75 milliárd tonna termőtalaj fogy el, ez naponta 20–25 millió hektárt jelent.
A magyar kukoricatermesztés lényegében egy kezelendő kockázathalmazként értelmezhető.
A csapadékhiány miatt kiszáradt talajok állapota alapvetően befolyásolja, hogy a kijuttatott tápanyagok valóban hasznosulnak-e.
Azt mondják a kukorica a takarmányok királya, a lucerna pedig a királynője
Égető szükség van termelési hatékonyság és a versenyképesség növelésére, valamint a talaj állapotának javítására.
A jobb minőség egyúttal magasabb piaci értéket is képvisel, ezért érdemes nem csak a mennyiségre fókuszálni.
2024-ben az AGROmashEXPO keretein belül a Magyar Talajvédelmi Szövetség szakmai kerekasztal-beszélgetést szervezett.
Intelligens technológiák a fenntartható jövőért
Április 15-től elérhetővé válnak azok a pályázati források, melyek lehetővé teszik a terménykezelési rendszerek tárolási, szárítási és tisztítási kapacitásainak fejlesztését.
A napraforgó termesztésének sikere a megfelelő genetikai adottságú hibrid mellett a jól kivitelezett agrotechnikában rejlik
A talajaink romló állapota és a csökkenő mikrobapopulációk egyre nagyobb kihívást jelentenek a mezőgazdaság számára
Igen vegyes képet mutat a hazai kukoricatermesztés itthon, lehet, ideje lenne váltani?
A Betamag-Trade Kft. a zombori székhelyű Selsem Nemesítőház szójafajtáit képviseli hazánkban
A szarvasmarha-tenyésztést időről időre a klímaváltozás egyik legfőbb bűnbakjaként veszik elő, miközben a vegán étrend sem makulátlan.
Az Alapvetés különkiadásából kiderül: átrendeződik az állattenyésztés, a jobban teljesítő szegmensek felé mozdul a piac.
Az olyan innovációk, mint a mesterséges intelligencia, a drónok és a precíziós gazdálkodás, egyre nagyobb szerepet kapnak az agráriumban.
Nagy szükség lenne digitálisan képzett élelmiszeripari mérnökökre itthon, akik képesek egyszerre érteni a technológiához és a digitalizációhoz.
A rizs a világ egyik legfontosabb alapélelmiszere, sok érdekesség van vele kapcsolatban, kezdve a termesztésétől, a feldolgozási lehetőségekig.
Az elmúlt évek tapasztalatai világosan mutatják, hogy a klímaváltozás gyökeresen alakítja át a magyar mezőgazdaság mindennapjait.
A 2025-ös nyár rendkívül aszályos időjárása komoly hatással van az ország agráriumára.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.