Új péktermékek áraszthatják el a magyar boltokat? Elindult a fejlesztés
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
Gyógynövénykomposztálás: a fenntarthatóságot szolgáló szabadalom született a Széchenyi István Egyetemen.
Az ivóvízzel kapcsolatos legfontosabb kérdés napjainkban talán az, hogy egyáltalán van-e belőle elegendő, jut-e mindenkinek.
Egy kutatóintézet tudósai olyan mikrobákat találtak, amelyek hidegben is megemésztik a műanyagot.
A bakteriális készítmények lehetnek a jövő legfontosabb talajjavítói.
Ez nem semmi!
Globálisan is egyre komolyabb problémát jelentenek az elvadult disznók.
Nem semmi!
A talajművelési gyakorlat módosíthatja a szőlő alatti mikroszkopikus élővilágot.
Takarónövényekkel akár 27%-kal is növelhető a talaj mikrobiális bősége.
A végtermék vagy a termelés legyen-e biztonságos?
Tetraciklinre rezisztens kólibaktériumot találtak a salátán.
Furcsa módszer a talajminőség tesztelésére.

Több gazda keresi az alternatív tápanyag-utánpótlást szolgáló készítményeket – mutatjuk, mit kell tudni róluk.
Az Európai Unió baromfiimportja 11 százalékkal nőtt, a behozatal döntő része Brazíliából, Ukrajnából, az Egyesült Királyságból és Thaiföldről származott.
Az utóbbi hónapokban már Burgenlandban is felbukkant a myxomatózis, amely az üregi, házi és immár a mezei nyulakat is súlyosan érinti.
Egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gazdaságban igazolta a vírus jelenlétét a Nébih.
A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.