Új péktermékek áraszthatják el a magyar boltokat? Elindult a fejlesztés
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
Gyógynövénykomposztálás: a fenntarthatóságot szolgáló szabadalom született a Széchenyi István Egyetemen.
Az ivóvízzel kapcsolatos legfontosabb kérdés napjainkban talán az, hogy egyáltalán van-e belőle elegendő, jut-e mindenkinek.
Egy kutatóintézet tudósai olyan mikrobákat találtak, amelyek hidegben is megemésztik a műanyagot.
A bakteriális készítmények lehetnek a jövő legfontosabb talajjavítói.
Ez nem semmi!
Globálisan is egyre komolyabb problémát jelentenek az elvadult disznók.
Nem semmi!
A talajművelési gyakorlat módosíthatja a szőlő alatti mikroszkopikus élővilágot.
Takarónövényekkel akár 27%-kal is növelhető a talaj mikrobiális bősége.
A végtermék vagy a termelés legyen-e biztonságos?
Tetraciklinre rezisztens kólibaktériumot találtak a salátán.
Furcsa módszer a talajminőség tesztelésére.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.