Komoly terv látott napvilágot: hamarosan ilyen erdők lepik el Magyarországot?
Miért öntenek ma eurómilliókat digitális erdőkbe? Vajon a magyar erdészetek is tudnának a karbonkredit-piacból profitálni?
Miért öntenek ma eurómilliókat digitális erdőkbe? Vajon a magyar erdészetek is tudnának a karbonkredit-piacból profitálni?
Rengeteg szenet nyel el a növényzet, ezért kulcskérdés az erdőségek megóvása egy elemzés szerint
Szénmegkötési tanúsítványokkal tehetnek szert bevételre a hazai termelők is – a nemzetközi tapasztalatok már ígéretesek.
Közöljük a tulajdonos az energiaügyi -, valamint az agrárminiszternek írott levelét – a júliusi kormányrendelet miatt veszteséges lett a termelés.
A Horizon Europe program egyik küldetésének célja, hogy 2030-ig száz európai város váljon teljesen klímasemlegessé.
Nagyjából 10 milliárd lesz 2050-re a Föld népessége, akkorra az emberiség fele vízhiányos régiókban fog élni.
Elképesztő, mire használnák a teherszállító hajók kipufogógázát Hollandiában.
Közel 1500%-kal nőtt a forró napok száma a 20. századhoz képest.
Klímahiszti nincs, klímaválság van.
Csak fenntartható módon "ajánlott" almát és körtét termeszteni.
Miért lehet az alga a jövő élelmiszere?
A légkörben a növekvő CO2 koncentráció kulcsszereplő a klímaváltozásban.
Óriási kihívás előtt állunk.
A műanyagfelhasználást is jelentősen csökkentenék.
Durván megéri az otthoni zöldség- és gyümölcstermesztés.
A bioetanol 65 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt bocsát ki, mint a fosszilis üzemanyagok.
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
Ha nem vigyázunk, Oroszország a jövőben a műtrágya révén gyakorolhat nyomást az Európai Unió mezőgazdaságára.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.