Sokan már így öntözik a földeket: ez működik, mégis alig használják itthon
A vízkészletek folyamatos szűkülése és a globális klímaváltozás hatásai egyre inkább sürgetőbbé teszik a különböző alternatív vízforrások bevonását.
A vízkészletek folyamatos szűkülése és a globális klímaváltozás hatásai egyre inkább sürgetőbbé teszik a különböző alternatív vízforrások bevonását.
Lezárult a Veresi Paradicsom Kft.1,2 milliárd forintos innovációs projektje, amivel új fejezet nyílik itthon.
A szakértők szerint az egyik legelterjedtebb hibás gyakorlat a vegyszerek, különösen a hipó alkalmazása.
Jelentős a pályázati kedv, de így sem lesz kimagasló gazdasági fejlődés a bérszárítók piacán.
A Velencei-tó vízpótlására természetes és mesterséges megoldásokat vizsgálnak, köztük a tisztított szennyvíz bevezetését is.
Magyarországon jelenleg évente hozzávetőlegesen 2,5 ezer tonna gyapjú termelődik.
Íme 5 egyszerű lépés robotfűnyíró-tulajdonosoknak a gép megfelelő téli tárolásához, tisztításához.
Hogyan alakul a vízbáziskészlet mennyisége és minősége a jövőben?
Speciális zöldségbetakarító roboton dolgoznak a szakértők.
Ezeket megéri bevetni!
Véget ért a várakozás.
Biztosan jó, ha fertőtlenített zöldséget és gyümölcsöt vásárol az ember?
Filléres trükkök a fényes és tiszta levelekért.
Ezek most a legfontosabb teendők.
Sokan megfeledkeznek a szobanövények tisztításáról, portalanításáról.
Összegyűjtöttük, mi mindenre használható az olívaolaj a kertben.
Ezek most a legfontosabb szüreti előkészületek.
Elképesztő!
Már lehet pályázni a terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésére.
Ez a növény kincset ér!

A hazai fakitermelő ágazat jelenleg olyan összetett kihívásokkal szembesül, amelyek számos pontot egyszerre érintenek.
December 2-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A termesztésben ma már nem az időjárás a legnagyobb bizonytalansági tényező, hanem az árak hektikus változása.
A világ mezőgazdasága évente mintegy 11 milliárd tonna élelmiszert állít elő, és közel 1,2 milliárd embernek ad munkát.
A Kárpát-medence klímája a világátlagnál kétszer gyorsabban változik, és ez már az élelmiszerárakon és a fogyasztók mindennapjain is érződik.
Veszélybe került a világ egyik legfontosabb növényi fehérjeforrása. Most összefogtak a megmentéséért.