Egyre többen vásárolnak ilyen élelmiszereket Németországban: tudhatnak valamit?
A koronavírus után öt markáns gasztronómiai irányzat figyelhető meg Németországban.
A koronavírus után öt markáns gasztronómiai irányzat figyelhető meg Németországban.
A megkérdezett európai termelők zöme pozitívan értékeli jelenlegi helyzetét.
Egyre keresettebb az import fenyő a magyarok körében.
Töretlen a magyarok mezőgazdasági gépvásárlási kedve.
Egyre kevesebb terem belőle itthon, az árak viszont folyamatosan emelkednek.
Egyre nagyobb az érdeklődés a social farming koncepciója iránt.
Töretlen népszerűségnek örvendenek a rozé borok.
Alapvető elvárás és feltétel lesz a fenntarthatóság.
Ezek most a 2020-as íztrendek.
A koronavírus áldozataivá válhatnak a kézműves sörök.
Több ország is elkezdte csökkenteni állományát.
Már nemcsak az íz és az állag, de az szájérzet és az egészségesség is fontos.
A fogyasztó, a termelő vagy a kereskedő diktál?
A gazdákat is erősen érintő trendekről van szó
Margarinfogyasztó nemzet vagyunk
Miközben dübörög a fogyasztás, nő a PET-palackok ára.
A magyar mezőgazdaság túlgépesített, de még nem használjuk ki kellőképpen a gépek adottságait.
Több változásra is lehet számítani a földeladások és más, földekkel kapcsolatos ügyekkel kapcsolatban.
Kihívásokkal teli időszak előtt áll az állattartás és takarmányágazat Magyarországon, de azért vannak biztató fejlemények is.
Elkezdtek csökkenni az árak a gabonapiacon, de vajon hol lesz a stagnálás, mi vár a termelőkre?
Megkezdődött a 2022. évi agrár-környezetgazdálkodási és ökológiai gazdálkodási támogatások kifizetése.
Lezárult a WEB-GN beadás. Az adminisztrációs terhek most fognak igazán jelentkezni mindenkinél.
A vetőmagtermesztéssel foglalkozó gazdák szerint az 1000 hektáros birtokméret vízválasztó: nem megfelelő gépekkel ugyanis ekkortól lesz legalább akkora nyűg a nagy termés, mint amekkora öröm.