A Demetervin pincészet 2009-es száraz tokaji Furmintja az év bora

agrarszektor.hu
A Junibor egyesület tagjainak szavazatai alapján az év bora kitüntetést - vagyis a JuniWine címet - nyerte el idén Demeter Endre 2009-es évjáratú Tokaji Furmintja.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A nyertes bor a Demetervin pincészet sajátja, a tokaj-hegyaljai Mádról származik, jellemző rá a vulkáni talaj által biztosított karakter, továbbá tükröződnek benne a világörökség részét képező település adottságai. Fokozzák értékét a hagyományos borkészítés jellegzetes velejárói , úgy mint a kéziprés, a spontán erjesztés és a zempléni hordók használata.

Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kap a furmint szőlőfajta mind itthon, mind külföldön, reneszánszukat élik a nagy formátumú száraz fehér borok, s ez már a gasztronómiában is megmutatkozik.

A győztes bor megalkotója, Demeter Endre óriási sikernek és megtiszteltetésnek tartja, hogy nyerhetett. Elmondta továbbá, hogy Élvezet névre hallgató természetes tokaji édes bora egy kitűnő alternatíva lehet a fiataloknak, ami megmutathatná, hogy van élet a koktélokon túl, vannak nekik való minőségi borok is.

Korábban győztes volt az egri Bolyki János és az etyeki Hernyák Tamás -  írja az Agromonitor.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?