A Demetervin pincészet 2009-es száraz tokaji Furmintja az év bora

agrarszektor.hu
A Junibor egyesület tagjainak szavazatai alapján az év bora kitüntetést - vagyis a JuniWine címet - nyerte el idén Demeter Endre 2009-es évjáratú Tokaji Furmintja.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A nyertes bor a Demetervin pincészet sajátja, a tokaj-hegyaljai Mádról származik, jellemző rá a vulkáni talaj által biztosított karakter, továbbá tükröződnek benne a világörökség részét képező település adottságai. Fokozzák értékét a hagyományos borkészítés jellegzetes velejárói , úgy mint a kéziprés, a spontán erjesztés és a zempléni hordók használata.

Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kap a furmint szőlőfajta mind itthon, mind külföldön, reneszánszukat élik a nagy formátumú száraz fehér borok, s ez már a gasztronómiában is megmutatkozik.

A győztes bor megalkotója, Demeter Endre óriási sikernek és megtiszteltetésnek tartja, hogy nyerhetett. Elmondta továbbá, hogy Élvezet névre hallgató természetes tokaji édes bora egy kitűnő alternatíva lehet a fiataloknak, ami megmutathatná, hogy van élet a koktélokon túl, vannak nekik való minőségi borok is.

Korábban győztes volt az egri Bolyki János és az etyeki Hernyák Tamás -  írja az Agromonitor.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?