50 százalékos jövedéki adóemelés a nem minőségi szeszesitaloknál

agrarszektor.hu
Várhatóan 50 százalékkal drágul a nem minőségi szeszes italok jövedéki adója egy most elfogadott törvénymódosítás szerint.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Az Országgyűlés a napokban fogadta el a szeszes italok jövedéki adójának emeléséről szóló a törvénymódosítást, melynek értelmében 50 százalékos emelésre lehet számítani. Kivételt képez a sör, a bor, a pezsgő és a minőségi szeszes italok, ahol csak 5 százalékos lesz az adóemelés.

A Vidékfejlesztési Minisztérium illetékese kifejtette, a törvénymódosítással együtt járó rendkívül magas, 50 százalékos emelés kizárólag a gyengébb minőségű szeszesitalokra érvényes, a minőségiekre, mint például a whisky, a brandy vagy a pálinka, nem vonatkozik, ezeknél tehát kedvezőbb adómérték megállapítását ígérik.

Az új szabályzat nem titkolt célja, hogy a lakosságot az egészségesebb, természetesebb, kevesebb aromával dúsított szeszek fogyasztása felé terelje, és a valóban kiemelkedő minőségű szeszesitalokat illetve azok termelőit hozza kedvezőbb helyzetbe.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. szeptember 30. 11:33