Növekszik a kínai borimport

agrarszektor.hu
A bérek és a jövedelmek növekedésével párhuzamosan a borfogyasztás, azon belül pedig az importált borok fogyasztása is növekszik Kínában - számol be az MTI.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Tavaly Kína 241 millió liter palackozott bort importált, 65 százalékkal többet, mint 2010-ben - írja a sina.com kínai hírportál.

Az összes országba érkező bor java, 117,9 millió liter Franciaországból származik, mintegy 33 millió liter Ausztráliából, 19-19 millió liter Spanyol- és Olaszországból. A legkedveltebb importországok közé Chile és az Egyesült Államok tartozik még.

Kínában az eladott borok mennyisége 2006 és 2011 között csaknem megháromszorozódott, az előzetes becslések szerint tavaly már másfél milliárd palack fogyott. Ez a szám 2015-re hárommilliárd palackra nőhet, s ezzel a jelenleg ötödik Kína - az Egyesült Államok, Olaszország, Franciaország és Németország után - bebiztosítja az öt legnagyobb borpiac közti helyét.

Jóllehet az importált borok csak az összfogyasztás 15 százalékát teszik ki, ezek a hazaiaknál többnyire jóval drágábbak, s így az értékesítés 40 százalékát adják. A jövőben az import növekedésére lehet számítani, 2015-re az Egyesült Királyság után érték alapján Kína lehet a világ második legnagyobb borimportőre.

 

forrás: MTI

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03