2022. augusztus 16. kedd Ábrahám

Elképesztő siker! - Magyar bor egy exkluzív légitársaságnál

agrarszektor.hu
A Qatar Airways járatain találkozhatunk a hungarikumunkkal.

Megállapodás született a Qatar Airways és a bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet között, mely értelmében a borászat hivatalos beszállítói státuszt kapott a világ egyik legmagasabb minőségű szolgáltatást biztosító légitársaságánál, írja az MTI.

A Dereszla Pincészet 2008-as évjáratú Tokaji 5 puttonyos Aszú borával a Qatar Airways business osztályain utazók áprilistól találkozhatnak.

A Pincészet borait a nemzetközi szakmai sajtó rendkívül magasan értékeli. Legutóbb a 2007-es évjáratú 5 puttonyos Aszú bor került a Wine Spectator Top 100 (világ 100 legjobb bora) listájának 20. helyére.


Dereszla Pincészet - Bodrogkeresztúr

A pincészet történelme egészen Hunyadi Mátyásig, azaz 1400-as évek második feléig nyúlik vissza. 2000-ben került a Champagne-i D'Aulan család tulajdonába a pincészet. 2007 elejére alakult ki a mai formája a Dereszla Pincészetnek. Ekkor új feldolgozó épület, logisztikai és adminisztrációs egységek épültek. A deraszlai borok számtalan díjjal és elismeréssel rendelkeznek a legrangosabb borversenyekről. Az aszúk mellett egyéb borok is, mint például szamorodni, furmint, sauvignon blanc, és mások is szerepelnek a repertoárban.


View Larger Map


Tarol az aszú!

Mióta a tavalyi év szeptemberében hivatalosan is a hungarikumok közé emelték a tokaji aszút, többek között a csabai kolbásszal, a hízott libából előállított termékekkel és a Béres-cseppel együtt, ez már a második pozitív nemzetközi hír.

A hungarikumokról szóló hírünket IDE kattintva olvashatják.

2013 novemberében a Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács által rendezett Hong Kong International Wine & Spirits Fair-en bizonyított az aszú. A híradások szerint a hagyományosan vörösborok áltak dominált piacon jelentős az érdeklődés a tokaji aszú iránt is.

Az eseményről szóló összefoglalónkat IDE kattintva olvashatják.

 

Nem az aszú az első

2005-ben például a Lufthansa választotta az első osztályon utazói számára Gál Tibor 2003-as Egri Chardonnay fehérborát. A német légitársaság akkor több mint 800 palackkal rendelt a kiválasztott különlegességből. Ám ezt megelőzően is volt már példa hasonlóra a Lufthansánál. A légitársaság sommelier-ja már 2004-ben is letette a voksát magyar borok mellett, amikor is a Tokaj-Hétszőlő Rt. hatputtonyos, 1996-os évjáratú borát, valamint a Neszmély Szöllősi Pincészet 2003-as Pannonhalmi Sauvignon Blanc-ját szemelte ki a prioritást élvező utasainak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Portfolio Future of Finance 2022
Valami másik kis szöveg
EZT OLVASTAD MÁR?