A gazdák szerint is Berlin a legmenőbb

MTI
Ünnepélyesen megnyitották csütörtök este Berlinben a világ egyik legjelentősebb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti vásárát, a Nemzetközi Zöld Hetet (Internationale Grüne Woche), amelyen Magyarország a 43. alkalommal vesz részt.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A megnyitó ünnepségen a vásár díszvendégei vettek részt, Magyarországot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Budai Gyula, az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos képviselte.

Beszédet mondott Christian Schmidt német mezőgazdasági miniszter, aki az EU és az Egyesült Államok tervezett szabadkereskedelmi megállapodásáról - a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) nevű szerződésről - szóló tárgyalásokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az EU nem enged szigorú élelmiszerbiztonsági előírásaiból. A miniszter az agrárágazat jelentőségét kiemelve rámutatott, hogy 2050-ben már 9 milliárd embert kell majd ellátni élelmiszerrel.

A Nemzetközi Zöld Hét pénteken nyílik meg a látogatók előtt. A berlini vásárvárosba 400 ezer vendéget, köztük 100 ezer szakmai látogatót várnak a január 25-éig tartó jubileumi, 80. vásárra, amelyen 68 országból 1658 kiállító mutatja be termékeit.

Magyarország a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága szervezésében ismét nemzeti standdal jelentkezik, és több cég önálló standdal vesz részt a vásáron. A magyar vállalkozások így több mint 300 négyzetméteren mutatnak be minőségi és prémium termékeket, például marcipándesszerteket, fűszerkrémeket, vadhús- és mangalicakészítményeket.

A berlini vásár az agrárdiplomácia egyre fontosabb fóruma is. Az idén hetedik alkalommal tartják meg az agrárminiszterek csúcstalálkozójának is nevezett Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumot (GFFA). A tanácskozás fő témái közé tartozik a TTIP, az orosz embargó, az élelmiszerbiztonság és az éhínség elleni nemzetközi küzdelem.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?