A gazdák szerint is Berlin a legmenőbb

MTI
Ünnepélyesen megnyitották csütörtök este Berlinben a világ egyik legjelentősebb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti vásárát, a Nemzetközi Zöld Hetet (Internationale Grüne Woche), amelyen Magyarország a 43. alkalommal vesz részt.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A megnyitó ünnepségen a vásár díszvendégei vettek részt, Magyarországot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Budai Gyula, az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos képviselte.

Beszédet mondott Christian Schmidt német mezőgazdasági miniszter, aki az EU és az Egyesült Államok tervezett szabadkereskedelmi megállapodásáról - a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) nevű szerződésről - szóló tárgyalásokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az EU nem enged szigorú élelmiszerbiztonsági előírásaiból. A miniszter az agrárágazat jelentőségét kiemelve rámutatott, hogy 2050-ben már 9 milliárd embert kell majd ellátni élelmiszerrel.

A Nemzetközi Zöld Hét pénteken nyílik meg a látogatók előtt. A berlini vásárvárosba 400 ezer vendéget, köztük 100 ezer szakmai látogatót várnak a január 25-éig tartó jubileumi, 80. vásárra, amelyen 68 országból 1658 kiállító mutatja be termékeit.

Magyarország a Magyar Turizmus (MT) Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága szervezésében ismét nemzeti standdal jelentkezik, és több cég önálló standdal vesz részt a vásáron. A magyar vállalkozások így több mint 300 négyzetméteren mutatnak be minőségi és prémium termékeket, például marcipándesszerteket, fűszerkrémeket, vadhús- és mangalicakészítményeket.

A berlini vásár az agrárdiplomácia egyre fontosabb fóruma is. Az idén hetedik alkalommal tartják meg az agrárminiszterek csúcstalálkozójának is nevezett Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumot (GFFA). A tanácskozás fő témái közé tartozik a TTIP, az orosz embargó, az élelmiszerbiztonság és az éhínség elleni nemzetközi küzdelem.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?