Mostantól ide pumpálná a százmilliárdokat a kormány

agrarszektor.hu
Négy-öt százalékra növelné az élelmiszeripar jövedelmezőségét hosszabb távon a mai nulla körül szintről a kormány, míg a belföldi értékesítést 7-10 százalékkal, az exportot 30-40 százalékkal bővítené. Ennek érdekében új élelmiszeripar-fejlesztési stratégiát dolgoztak ki, és az iparág számára 300 milliárd forintos támogatási csomagot különítenek el.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Összesen nem jutottak annyi fejlesztési forráshoz a magyar élelmiszeripari vállalkozások az elmúlt huszonöt évben, mint amennyit a tervek szerint 2020-ig felhasználhatnak majd - jelentette ki Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára egy konferencián. A tárca új élelmiszeripari fejlesztési stratégiát dolgozott ki, amely hamarosan a kormány elé kerül. A célkitűzések között szerepel az élelmiszeripari vállalkozások stabil finanszírozási és gazdálkodási feltételeinek biztosítása, az innováció ösztönzése és az élelmiszeriparban dolgozók tudásának korszerűsítése. Ezzel megvalósítható a biztonságos élelmiszerellátás Magyarországon - hangoztatta az államtitkár.

A stratégia elfogadása után 300 milliárd forintos fejlesztési programot indítanak, amelyből 200 milliárd a még uniós egyeztetés alatt álló vidékfejlesztési programból (VP), 100 milliárd a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból (GINOP) származik majd. A VP-t a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága, a GINOP-ot a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyeli.

A fejlesztésektől részben munkahelybővülést, részben hatékonyságjavulást remélnek. Zsigó Róbert szerint hosszabb távon azt akarják elérni, hogy a magyar élelmiszeripar jövedelmezősége a mostani nulla körüli szintről 4-5 százalékra növekedjen, miközben a belföldi értékesítés 7-10 százalékkal, az export 30-40 százalékkal bővül.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?