Orosz embargó: feltétlenül bíznak Budai Gyulában

agrarszektor.hu
A külgazdasági és külügyminiszter március 22-től, legfeljebb 6 hónapra meghosszabbította Budai Gyula orosz embargós miniszteri biztosi kinevezését. Az erről szóló miniszteri utasítás a Hivatalos Értesítőben jelent meg.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Budai Gyulát ezt megelőzően múlt év szeptember 3-án nevezte ki a miniszter az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztossá - írja az MTI. Az akkor meghatározott feladatai szerint az embargó miatt szükségessé váló külgazdasági intézkedésekre kellett javaslatokat tennie, segítenie kellett az embargóval sújtott mezőgazdasági és agrárvállalkozásokat, élelmiszer-feldolgozókat és vállalkozásokat piacaik megtartása érdekében.

További feladata a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottságban az együttműködés elősegítése, kapcsolattartás az embargóval érintett magyar vállalkozásokkal, valamint a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel. Ugyancsak a biztos feladata a keleti nyitás politikája keretében az oroszországi piacon nem értékesíthető mezőgazdasági termékek más régiókban történő eladási lehetőségének vizsgálata és új piacok felkutatása.

Az új utasítás megismétli ezeket a feladatokat, kiegészítve azzal, hogy a biztos vezeti a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság mezőgazdasági munkacsoportját is.

Az előző Orbán-kormányban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és az akkori Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is volt.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?