2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Itt a belarusz agrárminisztérium nagy bejelentése: ez sok mindent megváltoztathat

Itt a belarusz agrárminisztérium nagy bejelentése: ez sok mindent megváltoztathat

agrarszektor.hu
Hivatalossá vált, hogy az országban kialakult súlyos áruhiányra válaszul a fehérorosz kormány feloldotta egyes agrártermékek embargóját. A múltkori közléshez képest a tiltólistáról lekerülő áruk köre is bővült, mostantól a tökfélék behozatalát is engedélyezik. Fehéroroszországba szállítani továbbra sem egyszerű, csak a 14 hivatalosan kijelölt határátlépési ponton rakhatják le árukészletüket a szállítmányozók, innen átrakodást követően orosz vagy belarusz tulajdonú szállítóeszközök viszik az ország belsejébe az árut.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A döntés a legnagyobb hatással az európai raktárakban álló, eladatlan almakészletekre lesz, mivel Lengyelország Egyiptomba irányuló szállításai is megtorpantak egy ideje. Már a hét közepén, amikor még nem volt biztos az enyhítés, emelkedésnek indult a belga körte ára is (méretosztálytól függően +6%-18%). Fontos, hogy a belarusz kormány rendelete úgy fogalmaz: az embargó továbbra is hatályban marad, csupán a kiadott listán szereplő árucikkek mentesülnek a behozatali tilalom alól - írja a FruitVeb

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31