Itt a belarusz agrárminisztérium nagy bejelentése: ez sok mindent megváltoztathat

Itt a belarusz agrárminisztérium nagy bejelentése: ez sok mindent megváltoztathat

agrarszektor.hu
Hivatalossá vált, hogy az országban kialakult súlyos áruhiányra válaszul a fehérorosz kormány feloldotta egyes agrártermékek embargóját. A múltkori közléshez képest a tiltólistáról lekerülő áruk köre is bővült, mostantól a tökfélék behozatalát is engedélyezik. Fehéroroszországba szállítani továbbra sem egyszerű, csak a 14 hivatalosan kijelölt határátlépési ponton rakhatják le árukészletüket a szállítmányozók, innen átrakodást követően orosz vagy belarusz tulajdonú szállítóeszközök viszik az ország belsejébe az árut.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A döntés a legnagyobb hatással az európai raktárakban álló, eladatlan almakészletekre lesz, mivel Lengyelország Egyiptomba irányuló szállításai is megtorpantak egy ideje. Már a hét közepén, amikor még nem volt biztos az enyhítés, emelkedésnek indult a belga körte ára is (méretosztálytól függően +6%-18%). Fontos, hogy a belarusz kormány rendelete úgy fogalmaz: az embargó továbbra is hatályban marad, csupán a kiadott listán szereplő árucikkek mentesülnek a behozatali tilalom alól - írja a FruitVeb

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?