Itt a belarusz agrárminisztérium nagy bejelentése: ez sok mindent megváltoztathat

agrarszektor.hu
Hivatalossá vált, hogy az országban kialakult súlyos áruhiányra válaszul a fehérorosz kormány feloldotta egyes agrártermékek embargóját. A múltkori közléshez képest a tiltólistáról lekerülő áruk köre is bővült, mostantól a tökfélék behozatalát is engedélyezik. Fehéroroszországba szállítani továbbra sem egyszerű, csak a 14 hivatalosan kijelölt határátlépési ponton rakhatják le árukészletüket a szállítmányozók, innen átrakodást követően orosz vagy belarusz tulajdonú szállítóeszközök viszik az ország belsejébe az árut.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A döntés a legnagyobb hatással az európai raktárakban álló, eladatlan almakészletekre lesz, mivel Lengyelország Egyiptomba irányuló szállításai is megtorpantak egy ideje. Már a hét közepén, amikor még nem volt biztos az enyhítés, emelkedésnek indult a belga körte ára is (méretosztálytól függően +6%-18%). Fontos, hogy a belarusz kormány rendelete úgy fogalmaz: az embargó továbbra is hatályban marad, csupán a kiadott listán szereplő árucikkek mentesülnek a behozatali tilalom alól - írja a FruitVeb

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?