Itt a nagy siker - Magyar film tarolt a fesztiválon

agrarszektor.hu
Egy magyar film kapta a 31. Agrofilm nagydíját, de a Globál menü című alkotás mellett a német Guardians of Potato (A burgonya őrzői) című filmet is díjazták. A nemzetközi filmfesztiválon 5 nap alatt 30 filmet vetítettek Nyitrán és más helyszíneken. A mezőgazdasági témákat boncolgató alkotások a legújabb élelmiszer-ipari trendeket és globális kérdéseket mutatták be a nézőknek.

A magyar Globál menü című filmet jutalmazták a 31. nemzetközi Agrofilm nagydíjával - közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). A magyar alkotás mellett a német Guardians of Potato című filmet is díjazták, ez utóbbi produkció Osiris-díjat kapott.

Az Agrofilm egy olyan nemzetközi filmfesztivál, amely megpróbálja a mezőgazdasági témákat érthetővé és főleg szórakoztatóvá tenni. A nézők így megismerhetik a legújabb élelmiszeripari trendeket és globális kérdéseket, például a klímaváltozás hatásait, földfoglalást, a természeti erőforrásaink csökkenését.

Hogyan leszünk képesek élelmezni 9 milliárd embert 2030-ban?
A díjnyertes Globál menüt Novák Tamás rendezte. A film középpontjában a világ élelmezési problémái állnak.

A fesztivált Nyitrán rendezte meg a Szlovák Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Nyitrai Országos Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Centrum és a FAO. Idén az Agrofilm 5 napján 30 filmet vetítettek, a műsorra tűzött alkotásokat csaknem 100 beküldött pályázatból választották ki.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?