2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Itt a nagy siker - Magyar film tarolt a fesztiválon

agrarszektor.hu
Egy magyar film kapta a 31. Agrofilm nagydíját, de a Globál menü című alkotás mellett a német Guardians of Potato (A burgonya őrzői) című filmet is díjazták. A nemzetközi filmfesztiválon 5 nap alatt 30 filmet vetítettek Nyitrán és más helyszíneken. A mezőgazdasági témákat boncolgató alkotások a legújabb élelmiszer-ipari trendeket és globális kérdéseket mutatták be a nézőknek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A magyar Globál menü című filmet jutalmazták a 31. nemzetközi Agrofilm nagydíjával - közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). A magyar alkotás mellett a német Guardians of Potato című filmet is díjazták, ez utóbbi produkció Osiris-díjat kapott.

Az Agrofilm egy olyan nemzetközi filmfesztivál, amely megpróbálja a mezőgazdasági témákat érthetővé és főleg szórakoztatóvá tenni. A nézők így megismerhetik a legújabb élelmiszeripari trendeket és globális kérdéseket, például a klímaváltozás hatásait, földfoglalást, a természeti erőforrásaink csökkenését.

Hogyan leszünk képesek élelmezni 9 milliárd embert 2030-ban?
A díjnyertes Globál menüt Novák Tamás rendezte. A film középpontjában a világ élelmezési problémái állnak.

A fesztivált Nyitrán rendezte meg a Szlovák Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Nyitrai Országos Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Centrum és a FAO. Idén az Agrofilm 5 napján 30 filmet vetítettek, a műsorra tűzött alkotásokat csaknem 100 beküldött pályázatból választották ki.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31