Újabb értékes elismerést söpört be Fazekas

agrarszektor.hu
Limitált kiadású emlékérmet vehetett át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetétől (FAO). Ezzel azt ismerték el, hogy Magyarország hozzájárul az élelmezés- és az élelmiszerbiztonság globális szintű eléréséhez.

Az emlékérem a FAO alapításának 70. évfordulójára készült, és a limitált kiadásból származó elismerést Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató helyettese nyújtotta át Fazekas Sándornak, emellett pedig egy FAO-ról szóló dedikált könyvet is átadott. Ezzel a FAO szimbolikusan azt ismerte el, hogy Magyarország egyre nagyobb mértékben járul hozzá az élelmezés- és az élelmiszerbiztonság globális szintű eléréséhez.

Fazekas Sándor (balra) és Vladimir Rakhmanin

Magyarország szakmai és pénzügyi támogatást is biztosít a FAO-nak - jelentette ki a szervezet közleménye szerint Rakhmanin. A mostani találkozón szóba került a FAO-Magyarország ösztöndíj program is, amely évente több mint 30, fejlődő országból érkező fiatal számára teszi lehetővé mezőgazdasági tanulmányaik folytatását az országban.

Az Élelmezési Világnap, amelyet minden év október 16-án, a FAO alapításának napján tartanak, Magyarország javaslatára került be a kiemelt napok közé. A FAO Európát és Közép-Ázsiát lefedő regionális irodája Budapesten van, ahogy a szervezet közös szolgáltató-központja is, amelynek a Földművelésügyi Minisztérium ad otthont. Magyarország a FAO globális tevékenységeibe is bekapcsolódik, és részt vett a családi gazdálkodásról szóló tavalyi, illetve a talajok nemzetközi évéről szóló idei programsorozatokban is - állapította meg Rakhmanin.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. augusztus 16. 18:03