Rákkeltő gyomirtóval riogatják a sörfogyasztókat

agrarszektor.hu
Potenciálisan rákkeltő gyomirtót talált népszerű német sörökben egy kutatás. A glifozát nevű anyag a gabonával juthatott be a sörökbe. A német sörszövetség cáfolja, hogy a kimutatott mennyiségek bármilyen károst hatást fejthetnek ki az emberre, miközben arról is folyik a vita, hogy a glifozát egyáltalán rákkeltő-e vagy sem.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A müncheni Környezetvédelmi Intézet azt a 14 német sörmárkákat vizsgálta meg, amelyekből a legtöbbet adtak el 2015 decemberében és 2016 januárjában Németországban - írja az Index. A vizsgálatok azt állapították meg, hogy a glifozát valamennyiben megtalálható.

Az intézet szerint a glifozát az alapanyagul szolgáló gabonával jutott be a sörökbe, és többszörösen meghaladta az ivóvízben törvény szerint megengedett, 0,1 mikrogrammos mértéket. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2015-ben mondta ki, hogy a glifozát potenciálisan rákkeltő, de a WHO-megállapításáról azóta is folyik a vita. A Német Sörfőzők Szövetsége (BfR) mindenesetre tagadja, hogy a kimutatott értékek bármilyen kárt okoznának az emberi szervezetben. Közleményük szerint napi ezer liter sört kellene meginnia valakinek ahhoz, hogy a Környezetvédelmi Intézet által megállapított mennyiségtől bármi baja legyen.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?