Tudni akarja, melyek a legjobb magyar borok? - Itt vannak

agrarszektor.hu
A somlójenői Tornai Pincészet és a tokaji Tokaj-Hétszőlő Zrt. egy-egy bora is Grand Gold minősítést kapott a világ legnagyobb borkiállításának számító Prowein Düsseldorfon. Grand Gold díjat összesen 39 bor érdemelt ki, amelyeket több mint 6000 benevezett tételből választottak ki. A Tornai Pincészet nyertes traminije ráadásul a cég tájékoztatása szerint a fehérborok között dobogós helyezést ért el.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Összesen 39 bort díjaztak a legnagyobb, Grand Gold elismeréssel a március 13-15. közötti megrendezett, idei Prowein Düsseldorf borkiállításon a meininger.de honlap szerint. Közöttük kettő magyar bor volt. Az egyik a Tornai Pincészet 2013-as, nagy-somlói top selection tramini fehérbora, a másik a Tokaj Hétszőlő Zrt. 2008-as, ötputtonyos aszúja.

A két Grand Gold díjas magyar bor közül is a somlói tramini végzett előbb, mivel a fehérborok között dobogós helyezést ért el - áll a Tornai Pincészet közleményében. Összesen azonban tizenkét magyar bor nyert díjat, és ezt azt jelzi, hogy a világ bortermelésének 0,5 százalékát adó magyar borászat előkelő helyen szerepelt a tradicionális nagy nemzetközi borversenyen.

A nemzetközi zsűri egyébként a 39 Grand Gold díjas bort több mint 6000 benevezett bortételből választotta ki. Az egyéb elismerésekkel együtt a legjobban az olasz bortermelők szerepeltek, akik összesen 500 érmet nyertek. A spanyol borászok 470, a portugálok 265, a németek 226, a franciák 191 díjat vihettek haza.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?