Gyorsriasztás: tej van a csokis teasüteményben

agrarszektor.hu
Kivontak a forgalomból egy csokoládés teasüteményt, mert tehéntejet tartalmazott, de azt a csomagoláson nem jelölték. Magyarországot az esetről az unió gyorsriasztási rendszere értesítette. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint a termék fogyasztása a tehéntej-allergiában és a tejcukor-érzékenységben szenvedőknél okozhat panaszokat.

Nem jelölt tehéntejtartalom miatt kivonták a kereskedelmi forgalomból a Disney chokolate chip cookies elnevezésű csokoládés teasüteményt 42 országban, köztük Magyarországon is - áll a Nébih közleményében. A riasztás április 6-án érkezett az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó veszélyjelző rendszerén (RASFF).

A dán előállítású, Disney motívumokkal ellátott fémdobozos terméket háromféle variációban (Disney Favorites 150 g, Disney Frosen 150 g, Disney Mickey 300 g) hozták forgalomba. A termék nyomonkövetése jelenleg folyamatban van, a gyártó információja szerint minőségmegőrzési időtől függetlenül az alábbi vonalkódokkal ellátott termékek érintettek a visszahívásban:

- 57 76879 01205 9
- 57 76879 01096 3
- 57 76879 01372 8
- 57 76879 01373 5

A Nébih szerint a termék fogyasztása a tehéntej-allergiában és a tejcukor-érzékenységben (laktóz intoleranciaában) szenvedőknél okozhat panaszokat. A hivatal felhívja az élelmiszerintoleranciában szenvedők figyelmét, hogy akik vásároltak a fenti azonosítókkal ellátott termékből, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza a vásárlás helyére azokat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?