Megvan! - Egy család jövőre 35-40 ezer forintot sprórolhat

MTI
Egy családnál 35-40 ezer forinttal maradhat több jövőre, amikor 5 százalékra csökken a tej, a baromfihús,a tojás és az éttermi vendéglátás áfája. Ez összesen 59 milliárd forint éves megtakarítást jelenthet.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Megjelenik majd az érintett termékek árában, hogy jövőre 5 százalékra csökken a tej, a tojás, a baromfihús és az éttermi vendéglátás áfája - hangoztatta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az áfamérséklés a tárca számításai szerint átlagosan több mint 10 százalékos fogyasztói árcsökkentést von majd maga után, hasonlóan a sertéshúshoz, ahol az idén januártól csökkent az áfa a korábbi 27 százalékról 5 százalékra.

A miniszter szerint összesen mintegy 59 milliárd forint megtakarítást jelent az élelmiszergazdaságban az áfacsökkentés, a teljes jövő évi áfacsökkentés pedig 100 milliárd forintot, bár a részletszabályok kidolgozása még folyamatban van. A tej, a tojás és a baromfihús áfájának 5 százalékra csökkentése a tejnél 21 milliárd, a tojásnál 10,5 milliárd, a baromfihúsnál pedig 19 milliárd forint éves megtakarítást eredményez. Az éttermi szolgáltatások forgalmi adójának 27-ről 18 százalékra csökkentése az első évben 8,5 milliárd forint megtakarítást jelenthet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?