Ennek a piacnak is betett az embargó - Így segítenék a termelőket

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) egyeztetést folytatott a Földművelésügyi Minisztériummal és több élelmiszer-kereskedelmi vállalattal az almapiacon tapasztalható értékesítései problémák megoldási lehetőségeiről. Kezdeti lépésként a kamara a készletek felmérésével, a kereskedelmi láncok pedig fogyasztásösztönző programokkal segítenék a kedvezőtlen helyzet rendezését.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei almatermelők az elmúlt hetekben súlyos piaci nehézségekről tájékoztatták a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát. Ennek fő kiváltó okát az orosz embargóban látják.A kamara ezért egyeztetésre hívta a Földművelésügyi Minisztérium és az élelmiszer-kereskedelmi láncok képviselőit, hogy közösen tegyenek javaslatot a kedvezőtlen piaci helyzet megoldására. 

A megbeszélésen az agrárkamara vállalta, hogy pontos felmérést készít a tárolókban lévő jó minőségű étkezési alma mennyiségéről, és arról tájékoztatja a kereskedelmi láncokat. Az áruházláncok pedig nyitottságot mutattak arra, hogy a közeljövőben - a hazai és uniós versenyszabályok maradéktalan betartása mellett - fogyasztást ösztönző marketing programokkal segítsék az almapiacon tapasztalható nehézségek megoldását. A NAK tervei szerint a jövőben rendszeresek lennének az ilyen jellegű egyeztetések, így a fogyasztói igények alakulásáról adott tájékoztatás alapján a magyar termelők hatékonyabban fel tudnának készülni a piaci kihívásokra.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?