Hová tűntek a hentesek? - Durvul a szakemberhiány

agrarszektor.hu
Szeletelőrészleggel és oktatóközponttal bővítette bicskei húsüzemét a Spar, 1,7 milliárd forintnyi saját erős beruházással. Utóbbi az egyre égetőbb szakemberhiány orvoslását célozza.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Tavaly Berlinben mindössze 8 hentes végzett, de Magyarországon is jelentős szakemberhiány alakult ki - mondta Erwin Schmuck, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója a cég bicskei húsüzeme új részlegeinek átadóján. Az oktatóközponttal ezen szeretnének javítani. A bicskei üzem az osztrák cégcsoport nyolcadik üzeme, 11 éve üzemel. A Spar tavaly több mint 1,7 milliárd forintnyi saját forrást fordított arra, hogy 7500 négyzetméteres húsüzemét egy szeletelő részleggel és oktatóközponttal 10 900 négyzetméteresre bővítse.

 

Szeretne többet profitálni az uniós forrásokból? Érdekli, milyen kiugrási lehetőségei vannak a hazai mezőgazdaságnak? Többet szeretne tudni az élelmiszeripar fejlesztési lehetőségeiről vagy a húsipar jövőjéről? Jelentkezzen most a Nyugat-magyarországi Agrárfórum 2016 konferenciára, ahol kivételes kapcsolatépítési lehetőségekkel, és az ország vezető agrárszakembereivel várjuk Önt!

A   Nyugat-magyarországi Agrárfórum egyik kiemelt témája a hazai húsipar lesz.

 

A húsüzemben tavaly 3000 szarvasmarhát és 600 ezer darab félsertést dolgoztak fel, amelynek eredményeként 1,6 millió kilogramm bontott marhahús és 14,6 millió kilogramm bontott félsertés került az üzletekbe. Az üzemben a tálcás, védőgázas, valamint a vákuumcsomagolt friss tőkehúsok mellett tavaly 11,5 millió kilogramm sajátmárkás felvágottat, sonkafélét, füstölt és füstölt-főtt húst, májast és kolbászféléket gyártottak és 7 millió darab tálcás húst csomagoltak.

Tőzsér János a Szent István Egyetem rektora a rendezvényen arról beszélt, hogy 2004 óta működnek együtt a Sparral, s ezalatt olyan innovációkat hoztak létre közösen, mint a húsok hőmérsékletének nyomon követése vagy a marhahús jelölési rendszerek létrehozása. Jelezte, hogy év elején duális képzési szerződést kötöttek, így hat hallgató kezdi meg tanulmányait ebben az évben a vállalatnál.

Ennyit fektetett be itt a Spar
A Spar negyedszázados működése alatt csaknem egymilliárd eurót fektetett be Magyarországon. A Regnum Húsüzem és Oktatóközpontra fordított beruházás értéke a 2015-ös beruházással együtt meghaladja a 10 milliárd forintot. A cég forgalma tavaly 3 százalékkal 488,2 milliárd forintra nőtt, az idei tervekben az 500 milliárd forintos forgalom elérése szerepel.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13