Irdatlanul sok pénzt fektet be Magyarországon a Nestlé

MTI
Több mint 20 milliárd forintos beruházással bővíti büki állateledel-gyárát idén ősszel a Nestlé Hungária Kft. Az Európában előállított évi 1 millió tonna állateledel jelenleg 20-25 százaléka készül a Vas megyei településen. A Nestlé az elmúlt 25 évben bő 100 milliárd forint értékben létesített beruházásokat Magyarországon, ezzel nálunk a legnagyobb svájci befektetőnek számít.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A büki gyár a Nestlé egyik legnagyobb állateledel-gyártó központjává válik Európában a most bejelentett, több mint 20 milliárd forintos bővítés révén. A svájci vállalat 2016-ban több mint 230 ezer tonna terméket állított elő Magyarországon, ennek közel 90 százaléka exportra készült. A multinacionális cég tonnában számolva tizenötször több árut visz a külpiacokra, mint amennyit behoz az országba.

A Nestlé éves szinten 90 ezer tonna hazai mezőgazdasági alapanyagot dolgoz fel három magyarországi gyárában. A büki üzemben a különféle állateledelek gyártásához felhasznált, évi több mint 130 ezer tonna alapanyag 60 százaléka hazai eredetű. Csak gabonából 2006 óta több mint 600 ezer tonnát dolgoztak fel itt. Szerencsen kakaó- és kávétermékeket, Diósgyőrben üreges csokoládéfigurákat állítanak elő.

Tavaly a Nestlé Hungária Kft. nettó árbevétele meghaladta a 125 milliárd forintot, ami az előző évhez hasonló. A társaság külföldi eladásokból származó nettó árbevétele csaknem 76 milliárd forint lett 2016-ban, ez 78 százalékos növekedés 2010-hez képest. Az anyacég Nestlé tavaly 8,5 milliárd svájci frank nyereséget termelt, ami 6,2 százalékkal kevesebb az előző évinél, bár a vállalat bevételei 0,8 százalékkal 89,45 milliárd frankra emelkedtek.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?