Csányi cége tarolt a nagy sajtteszten

agrarszektor.hu
A Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő szegedi Sole-Mizo Zrt. trappista sajtja lett az első a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) terméktesztjén. A Nébih összesen 26 terméket vizsgált meg, és csupán jelölési hibákat fedezett fel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Csányi-tulajdonú Bonafarm Csoporthoz tartozó Sole-Mizo Zrt. tarolt a Nébih úgynevezett Szupermenta terméktesztjének trappistasajt-kóstolásán - közölte a hivatal. A kedveltségi vizsgálaton - ahol laikusok és szakértők értékelték a termékek külső megjelenését, színét, ízét, illatát és állományát - a szegedi cég 6 hetes érlelésű, Mizo trappista sajtja végzett az élen. A második egy lengyel előállítású termék lett, amelyet a szentjakabfai Food&Drinks Hungary Kft. forgalmaz. A harmadik helyet pedig a kaposvári Fino-Food Kft. 35 napig érlelt Fino 1889 sajtja szerezte meg.

A Nébih összesen 26 terméket vett górcső alá, és biztonsági és minőségi szempontból egyaránt ellenőrizte a tételeket. A minták közül 18 magyar és 8 külföldi előállítású volt. Zsírtartalom szempontjából pedig 19 zsíros, 5 félzsíros és 2 zsírszegény terméket teszteltek, amelyek között 1 laktózmentes is szerepelt.

A szakemberek mikrobiológiai és analitikai szempontból is ellenőrizték a tételeket. Az élelmiszerbiztonsági szempontoknak valamennyi trappista sajt megfelelt, de tíznél jelölési problémát találtak, és főként a tápértékjelölésnél fedeztek fel hibákat. A hiányosságok miatt a vállalkozásokat figyelmeztik és kötelezik a hibák kijavítására - közölte a Nébih.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03