Csányi cége tarolt a nagy sajtteszten

agrarszektor.hu
A Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő szegedi Sole-Mizo Zrt. trappista sajtja lett az első a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) terméktesztjén. A Nébih összesen 26 terméket vizsgált meg, és csupán jelölési hibákat fedezett fel.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Csányi-tulajdonú Bonafarm Csoporthoz tartozó Sole-Mizo Zrt. tarolt a Nébih úgynevezett Szupermenta terméktesztjének trappistasajt-kóstolásán - közölte a hivatal. A kedveltségi vizsgálaton - ahol laikusok és szakértők értékelték a termékek külső megjelenését, színét, ízét, illatát és állományát - a szegedi cég 6 hetes érlelésű, Mizo trappista sajtja végzett az élen. A második egy lengyel előállítású termék lett, amelyet a szentjakabfai Food&Drinks Hungary Kft. forgalmaz. A harmadik helyet pedig a kaposvári Fino-Food Kft. 35 napig érlelt Fino 1889 sajtja szerezte meg.

A Nébih összesen 26 terméket vett górcső alá, és biztonsági és minőségi szempontból egyaránt ellenőrizte a tételeket. A minták közül 18 magyar és 8 külföldi előállítású volt. Zsírtartalom szempontjából pedig 19 zsíros, 5 félzsíros és 2 zsírszegény terméket teszteltek, amelyek között 1 laktózmentes is szerepelt.

A szakemberek mikrobiológiai és analitikai szempontból is ellenőrizték a tételeket. Az élelmiszerbiztonsági szempontoknak valamennyi trappista sajt megfelelt, de tíznél jelölési problémát találtak, és főként a tápértékjelölésnél fedeztek fel hibákat. A hiányosságok miatt a vállalkozásokat figyelmeztik és kötelezik a hibák kijavítására - közölte a Nébih.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?