Belga kézbe került a bajai hűtőház, ahonnan a halálos mirelitzöldség származott

agrarszektor.hu
A belga Greenyard eladta magyarországi érdekeltségeit a szintén Belga Roger & Roger nevű vállalkozásnak, többek között azt a bajai hűtőházat, amelyből a fertőzött zöldségek kerültek ki múlt évben. A vételárat a Greenyard nem közölte.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Tavaly júniusban kellett bezárni a hűtőházat, mert olyan fertőzött zöldségeket exportáltak onnan, amelyek fogyasztásába Nyugat-Európában kilencen belehaltak. A termelést pár hónap múlva újraindították, miután a fertőzés okát azonosították, és ahogy akkor jelezték, az előírt biztonsági követelményeknél is szigorúbb működési szabályzatot dolgoztak ki.

A Greenyard becslése szerint körülbelül 10 milliárd forint bevételtől estek el az ügy miatt, ráadásul ez nem a kár teljes összege: a biztosító ugyanis a kár egy részét megfizette, a 10 millió csak a "maradék". Az összeg jelentős részét az emésztette fel, hogy helyreállítsák a Greenyard jó hírét, emiatt sem meglepő az értékesítés - írta a Q7.

A felek a közleményben leszögezték, hogy a Roger & Roger a tulajdoni elemekkel együtt a dolgozókat is átvette, és az üzem fejlesztését ígéri. A cég a flandriai Dick család tulajdonában van, 20 éve alakult, és eddig elsősorban burgonyaszirmot illetve kukorica alapú chipseket gyártott. Jelenleg 20 országba exportál, és 350 alkalmazottat foglalkoztat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?