Belga kézbe került a bajai hűtőház, ahonnan a halálos mirelitzöldség származott

agrarszektor.hu
A belga Greenyard eladta magyarországi érdekeltségeit a szintén Belga Roger & Roger nevű vállalkozásnak, többek között azt a bajai hűtőházat, amelyből a fertőzött zöldségek kerültek ki múlt évben. A vételárat a Greenyard nem közölte.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Tavaly júniusban kellett bezárni a hűtőházat, mert olyan fertőzött zöldségeket exportáltak onnan, amelyek fogyasztásába Nyugat-Európában kilencen belehaltak. A termelést pár hónap múlva újraindították, miután a fertőzés okát azonosították, és ahogy akkor jelezték, az előírt biztonsági követelményeknél is szigorúbb működési szabályzatot dolgoztak ki.

A Greenyard becslése szerint körülbelül 10 milliárd forint bevételtől estek el az ügy miatt, ráadásul ez nem a kár teljes összege: a biztosító ugyanis a kár egy részét megfizette, a 10 millió csak a "maradék". Az összeg jelentős részét az emésztette fel, hogy helyreállítsák a Greenyard jó hírét, emiatt sem meglepő az értékesítés - írta a Q7.

A felek a közleményben leszögezték, hogy a Roger & Roger a tulajdoni elemekkel együtt a dolgozókat is átvette, és az üzem fejlesztését ígéri. A cég a flandriai Dick család tulajdonában van, 20 éve alakult, és eddig elsősorban burgonyaszirmot illetve kukorica alapú chipseket gyártott. Jelenleg 20 országba exportál, és 350 alkalmazottat foglalkoztat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?