Ennek sokan örülni fognak: ennyibe kerülhet idén egy kiló kajszi

agrarszektor.hu
Átlag feletti terméshozamú, jó minőségű lehet idén a magyar kajszibaracktermés, ami azt jelenti, hogy a tavalyi gyenge szezon most nem ismétlődik majd meg. A kiegyensúlyozott termés mellett, a tavalyinál alacsonyabb, 300-500 forintos kilónkénti árakra kell majd készülni.

Nem okozott problémát az elmúlt hetek csapadék, majd szélsőséges időjárása a magyr kajszibaracktermésben - közölte az InfoRádióban Apáti Ferenc, a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke. Mint mondta, a tavalyi gyenge termés után idén kiegyensúlyozott, átlag feletti terméshozamú, jó minőségű lehet a kajszibaracktermés.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Június közepén már a boltokban lehet majd a magyar gyümölcs, és idén a jó termés mellett alacsony-közepes árakra is lehet számítani (300-500 forint kilónként) - tájékoztatott az alelnök. Ugyanakkor a magyar kajszitermés Európában nem meghatározó, így a magyar piac a nemzetközi hatások alatt is áll. A szüret itthon a napokban elkezdődhet majd, a gyümölcs szezonja pedig július közepére eshet, így akkor lesz a legolcsóbb a kajszibarack kilójának ára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?