2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Újdonságokkal támad Csányi nagy húsipari cége

agrarszektor.hu
Több újítással is készül idén a 150. jubileumát ünneplő Pick Szeged Zrt., egyik ilyen a hamarosan a boltokba kerülő Jubileumi szeletelt vastagkolbászok négyféle ízben. Emellett története legnagyobb beruházást tervezi a cég, egy zöldmezős üzemfejlesztés keretében szeretnék ugyanis megújítani a penészes szárazáru gyártását.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Pick Szeged Zrt. ebben az évben több újítással, illetve meglepetéssel készül, hogy minél inkább bevonja a PICK 150. évfordulójának megünneplésébe a dolgozókat és a vásárlókat - hangzott el az immáron 14. alkalommal megrendezett Coop Rally. Ennek részeként május végén nyitotta meg kapuit a PICK Virtuális Múzeuma, ahol 360 fokos videó segítségével valóságszerű gyárlátogatáson vehetnek részt a látogatók. Továbbá a jubileum évében új termékek is a boltokba kerülnek, köztük a Jubileumi szeletelt vastagkolbászok négyféle ízben. A PICK Téliszalámi is új csomagolást kapott az egyedi 150 éves logóval, amelyet a dolgozók szavazhattak meg. 

Forrás: MTI/Rosta Tibor

A PICK jelenleg a három városban lévő négy telephelyén évi több mint negyvenezer tonna húskészítményt állít elő. Az alsómocsoládi gyártóbázison 6 ezer tonnán felüli penészmentes szárazárut, a szegedi hentes üzemben több mint 17.000 tonna hentesárut, míg Baján mintegy 6 ezer tonna sonkafélét gyártanak. Ezeknek a döntő többsége a hazai boltok polcaira jut el, míg egynegyedét 35 másik országban, a régiós piacokon túl értékesítik, olyan távoli helyeken is, mint Hongkong vagy az USA.

EZ IS ÉRDEKELHET
A Pick Szeged Zrt. fő profilját továbbra is a szárazáru üzletág képviseli, amelynek eladásai éves szinten meghaladják a 16 ezer tonnát. Ezen a szegmensen belül a legtöbbet a hagyományos érleléssel készülő tradicionális penészes szalámikból értékesíti, és emiatt mára megközelíti a gyártókapacitás maximumát mindkét szegedi telephely. A helyzet feloldására a vállalat zöldmezős beruházás keretében szeretné megújítani a penészes szárazáru gyártását. A tervezett üzem elindulásával jelentős kapacitásbővítéssel számolnak, emellett a legújabb technológiai gépek, berendezések és módszerek alkalmazásával kialakított, modern telephelyen csökkenthető az ipari termeléssel járó környezetterhelés is. A megvalósuló üzemfejlesztés után legalább 25 százalékkal növelhető a penészes szalámi értékesíthető mennyisége és lehetőség nyílik újabb termékek bevezetésére és prémium termékek bővítésére is.
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31