Változás jön a húsoknál: ha szoktál kolbászt venni, ezt tudnod kell
Az Európai Parlament új, szigorúbb meghatározást fogadott el a hús definíciójára.
Az Európai Parlament új, szigorúbb meghatározást fogadott el a hús definíciójára.
Érdekes belegondolni, hogy az élelmiszeripari termékek közül, a gyorsan elkészíthetők, vagy fogyasztásra kész ételek között, miért olyan sok az újraformázott.
Új rendelet jelent meg, amely módosítja húskészítményekre és egyes előkészített húsokra vonatkozó előírásokat.
Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rost- és fehérjekomponensekkel gazdagított húskészítmények kidolgozását valósították meg.
KSH: márciusban az infláció a korábbinál alacsonyabb, 4,7 százalék volt, de az élelmiszerek ára továbbra is 7 százalékkal emelkedett.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Az NGM tájékoztatása szerint 100 termékre bővülhet az online árfigyelőben megfigyelt termékek köre.
A Gazda Csemege Hús Kft. visszahívja a Hazánk Kincsei Szárazkolbász mangalica termékét.
A Nébih tájékoztatása szerint a forgalmazó Gazda mangalica kolbászt hívott vissza a forgalomból.
Hogy lehet növényi alapanyagokból összelegózni állati vér-helyettesítőt a vegán hamburgerpogácsába?
2023. áprilishoz viszonyítva az élelmiszerek ára 1,0 százalékkal nőtt, ezen belül a leginkább a cukoré (30,4 százalék).
Az elmúlt 1,5 évben azt lehetett megfigyelni, hogy a korábban drágább termékeket vásárlók egy része is áttért a valamivel olcsóbb élelmiszerekre, akár kategórián belül is.
A grillezés mostanra már megelőzte a szalonnasütést és a bográcsozást is a magyarok körében.
Miközben itthon még kevesen ismerik, külföldön keresett termék a magyar vadhús, a hazai áru közel 90 százalékát az export partnerek vásárolják fel.
Mi a különbség a feldolgozott és a hiper-feldolgozott élelmiszerek között? Tényleg óvatosnak kell lenni a vegán termékekkel?
A feladat nem lesz egyszerű, hiszen hatékonyságnövelő beruházásokra van szükség, ami az elmúlt 10-20 évben elmaradt a magyar élelmiszeriparban.
Belgiumban a munkavállalás alapja a szállás, nyelvtudás és a bankszámlaszám hármasságának megléte.
Komoly betegséget okozhatnak az ultrafeldolgozott élelmiszerek egy friss vizsgálat szerint.
Egészségvédő hatású sonkák, kolbászok és szalámik fejlesztésébe kezdtek Debrecenben.
Mivel a belsőség nem számít keresett alapanyagnak, az ára is mérsékeltebb, mint a prémium húsrészek árai, mégis alig eszik a magyarok.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.