Gigaberuházást jelentett be a Pick: hatalmas szalámiüzemet építenek Szegeden

Gigaberuházást jelentett be a Pick: hatalmas szalámiüzemet építenek Szegeden

agrarszektor.hu
Új szalámiüzemet épít a Pick Szeged Zrt., amely közel 40 milliárd forint értékű beruházás keretei között valósul meg Szegeden. A kivitelezés több fázisban történik, és a tervek szerint 2024 második felében kerülnek majd ki az első szalámirudak az üzemből. A beruházásról Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, B. Nagy László, országgyűlési képviselő és Takács István, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Pick Szeged Zrt. - mely a Bonafarm Csoport tagja és egyben Magyarország egyik meghatározó húskészítmény gyártója - jelenleg évi 10 ezer tonna téliszalámi előállítására képes. Ezzel a mennyiséggel maximálisan kihasználja szalámigyártó-kapacitását, amelyet a most bejelentett beruházással 25%-kal fog bővíteni. A Pick Szeged Zrt. a közel 40 milliárd forint összértékű beruházásához 10,6 milliárd forint, egyedi kormánydöntés alapján megítélt vissza nem térítendő támogatást kap.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

Takács István, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Pick Szeged Zrt. másfél évszázados hagyományának köszönhetően a szalámik szakértője. A PICK penészes szalámik - elsősorban a PICK Téliszalámi - iránt folyamatosan nő a kereslet, ugyanis a vállalat termékei nemcsak a hazai fogyasztók kedvencei, hanem külföldön is nagy népszerűségnek örvendenek. A cég nettó árbevétele 2020-ban meghaladta a 72 milliárd forintot, melynek közel 30%-át az export adta. Jelenleg is több mint 30 országba jutnak el a vállalat húskészítményei, de a külföldi piacokon még további lehetőségeket látnak, ami indokolja a gyártókapacitás bővítését.

Az új üzem Szegeden, a már meglévő, Szabadkai úti érlelőtorony mellett fog felépülni. A cég szakemberei közel 3 év alatt fejlesztették ki azt az egyedi technológiát, mellyel modern körülmények között valósítható meg a hagyományos, bükkfán történő füstölés úgy, hogy utána a nélkülözhetetlen természetes penészesedési folyamat is be tud indulni a szalámirudak felületén. A beruházás keretében megújuló energiaforrásokat, napelemeket is telepítenek, ami a teljes körű korszerűsítés mellett lehetővé teszi azt, hogy a jövőben kisebb ökológiai lábnyommal állítsanak elő egy kilogramm szalámit. A fejlesztés megfelelő alapot teremt ahhoz, hogy a hungarikum PICK Téliszalámi a következő
évtizedekben is ott legyen sok millió hazai és külföldi fogyasztó asztalán.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?