Itt a debreceni sertésfeldolgozó legújabb dobása: durva, mi épül a városban

Itt a debreceni sertésfeldolgozó legújabb dobása: durva, mi épül a városban

MTI
Több mint kétmilliárd forintos beruházással korszerűsítette a sertésfeldolgozást a debreceni Hajdúhús 2000 Kft., a beruházáshoz a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán csaknem 750 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el - közölte a cég az MTI-vel.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A március 31-én befejeződött projekt célja a hazai és a nemzetközi minőségi húsipari termékek iránti piaci igény kielégítése volt. A fejlesztés nagymértékben hozzájárul a vállalkozás versenyképességének növeléséhez, munkahelyek megtartásához és bővítéséhez - derült ki a cég közleményéből.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A beruházás keretében új, mintegy 6600 négyzetméteres feldolgozó üzemrészt építettek, és modern, automatizált technológiai gépsort helyeztek üzembe. Az infrastrukturális fejlesztés mellett a pályázat során beszerzett feldolgozó gépsor a kapacitásnövekedés mellett minőségi javulást is biztosít a húsfeldolgozás területén.

A Hajdúhús 2000 Kft.-nél tavaly 144,5 ezer sertést vágtak le, a beruházás eredményeként ez a szám három év alatt megduplázódik. A jelenleg 191 dolgozót foglalkoztató cégnél a beruházással 25 új munkahelyet hoztak létre. Hozzátették, hogy a most befejezett projekt lehetővé teszi, hogy a sertéshúst magasabb színvonalon dolgozzák fel, megjelennek a piacon csomagolt termékekkel, ennek során modern anyagtakarékosabb csomagolási módszereket alkalmaznak.

A debreceni Hajdúhús 2000 Kft. 2020. évi árbevétele 8,114 milliárd forint, eredménye 771 millió forint volt. A múlt évben 8,568 milliárdos árbevételt értek el, és mintegy 300 millió forintos eredményt várnak - jelezték az MTI-nek.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?