Több száz kilogramm élelmiszert gyűjtöttek az OMÉK kiállítói: erre használják fel

agrarszektor.hu
Idén is gyűjtöttek élelmiszert a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára a 79. OMÉK kiállítói. A hétvégén zárult Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár résztvevői a kiállítás végén megmaradt még fogyasztható, bontatlan csomagolású, főként tartós élelmiszereket ajánlhatták fel, amelyet az Egyesület a következő napokban rászoruló családoknak, gyermek- és idősotthonoknak juttat el. A felajánlásoknak köszönhetően összesen 446 kg élelmiszer gyűlt össze.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A nemzetközi élelmiszeripari kiállításokon már bevett gyakorlat, hogy a még bontatlan csomagolású, fogyasztható, megmaradt élelmiszereket a rászorulók számára összegyűjtik - írja közleményében az Agrármarketing Centrum (AMC). Ehhez csatlakozott immár második alkalommal az OMÉK. Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer végzi a kukában, ez közel harmada az összes megtermelt élelmiszernek. Az OMÉK-ot szervező Agrármarketing Centrum ezért is hirdette meg újra a jótékonysági gyűjtést, amellyel az élelmiszerpazarlás visszaszorítását támogató tudatos magatartás népszerűsítését is hirdetni szeretnék.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!


A 79. OMÉK-on 15 kiállító ajánlott fel önkéntes alapon összesen 446 kilogramm élelmiszert. Ennek köszönhetően többek között zöldség-gyümölcs, gyümölcslé, pékáru, száraztészta, különböző húskészítmények jutnak majd el a rászorulókhoz a következő napokban. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005-ös indulása óta több mint 62 ezer tonnányi élelmiszert osztott szét a rászorulók között, a szállítmányok értéke összességében meghaladta a 32 milliárd forintot. 2018-ban több mint 11 ezer tonna élelmiszerfelesleget juttatott el az Élelmiszerbank hátrányos helyzetű családokhoz, gyermekekhez, fogyatékkal élőkhöz, idősekhez, hajléktalanokhoz.

Címlapkép forrása: AMC

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?