Eddig csak pálinkát főztek, most viszont nagyot újítanak Békésben

agrarszektor.hu
Két új terméket dobott piacra az idén 35. születésnapját ünneplő Békési Pálinkafőzde. A Békési Szilvapálinka mellé most megalkották a telt és édes ízű Békési Barackpálinkát és a 12 évig érlelt Békési Single Barrel Whisky-t.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A Békési Pálinkafőzde története 1984. október 11-én kezdődött, amikor az elsők között váltották ki a pálinkafőző engedélyt Csatárkerten, majd hosszú évek alatt kitanulták a szakma minden fortélyát - írja közleményében a cég. A Békési Zrt. generációról generációra szálló, pálinkafőzési tradícióját méltán tükrözi, hogy mára az ország egyik legnagyobb irányított cefréző-és főzőkapacitásával rendelkező pálinkafőzdéje.

Legsikeresebb termékük az eredetvédett gyümölcsből készült Békési Szilvapálinka, melyhez az alapanyagot a 27 hektárnyi saját szilvaültetvényből és a helyi lakosok gyümölcséből nyerik. A cél egyértelmű, mindenki ízlésének megfelelni, mondja Szűcs Gábor, a Békési Zrt. igazgatósági elnöke. Szűcs Gábor azt is elmondta, hogy az elmúlt évek minőségi versenye megannyi izgalmas technológiai megoldást hozott magával, így a számítógép vezérléssel irányított erjesztést követően most egyszerre van jelen a hagyományos kétlépcsős kisüsti és a modern oszlopos rendszerű technológia is a főzdében.

A Békési Pálinkafőzde az évforduló alkalmából két új taggal bővítette a prémium termékcsaládot, ezek közül az egyik a Békési Barackpálinka. Kivételesen telt és édes ízekkel, illatokkal operáló gyümölcsélmény, amelynek illata az érett, zamatos sárgabarackot, íze pedig nagymamáink baracklekvárját idézi. A prémium termékcsalád harmadik tagja a 12 éves érlelésű Békési Single Barrel Whisky lett. Békési Sándor, a cég kereskedelmi vezetője szerint az ötlet adta magát, hisz a meglevő berendezéseik gabonapárlat főzésére ugyanúgy alkalmasak. Csupán a whisky zamatát adó érleléshez kellett tölgyfa hordókat beszerezni, melyeket kádárok készítettek fel, a belsejüket enyhén pirítva. A 12 év érlelést követően a Békési Single Barrel-t hordónként palackozzák, a címkén feltüntetve a hordó sorszámát, így nem meglepő, hogy egymás mellett kóstolva az egyes tételeket, színben, illatban és ízben is különbözőségeket fedezhetünk fel. Az elmúlt években két újabb kísérlet is indult a Békési Manufaktúra érlelőpincéjében: az egyik során az italt tokaji aszús, míg a másikban olyan barrique hordókban nemesítik, amelyeket korábban az egyik neves ír whiskey üzem használt érlelésre.

A címlapkép forrása: Békési Pálinkafőzde.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 3. 06:06