Mostantól szigorúbban ellenőrzik az unióba érkező élelmiszereket és takarmányokat

Mostantól szigorúbban ellenőrzik az unióba érkező élelmiszereket és takarmányokat

agrarszektor.hu
Szigorúbb hatósági ellenőrzések várhatóak a jövőben a harmadik országokból származó egyes áruk unióba történő beléptetése során, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kihirdették az Európai Bizottság 2020/625 végrehajtási rendeletét (2020. május 6.) az (EU) 2017/625 és a 178/2002/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet végrehajtása céljából a bizonyos harmadik országokból származó egyes áruk Unióba történő beléptetése esetén alkalmazandó hatósági ellenőrzések és szükségintézkedések ideiglenes fokozásának előírásáról szóló (EU) 2019/1793 bizottsági végrehajtási rendelet módosításáról, valamint az (EU) 2015/943 bizottsági végrehajtási rendelet és a 2014/88/EU bizottsági végrehajtási határozat hatályon kívül helyezéséről. A hír a NAK oldalán jelent meg.

Mivel a határozatban felsorolt jogszabályok mind azon kiegészítő intézkedések bevezetésére vonatkoznak, amelyek a bizonyos harmadik országokból származó egyes élelmiszereknek és takarmányoknak az unióba való beléptetését szabályozzák egy azonosított kockázat miatt, és amelyek a kockázat súlyosságától függően alkalmazandók. Ezért a vonatkozó szabályok helyes és átfogó alkalmazását megkönnyítendő, egyetlen jogi aktusba foglalja az egyes nem állati eredetű élelmiszerek és takarmányok hatósági ellenőrzésének ideiglenes fokozását érintő rendelkezéseket és a vonatkozó szükségintézkedéseket.

Ez a rendelet az Európai Unió Hivatalos Lapjában való kihirdetését követő huszadik napon lép hatályba, és teljes egészében kötelező és közvetlenül alkalmazandó valamennyi tagállamban.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?